Fahiş fiyattan bilet satanlara 5,5 milyon TL para cezası!

Fahiş fiyattan bilet satanlara 5,5 milyon TL para cezası!

Fahiş fiyattan bilet satanlara 5,5 milyon TL para cezası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili sebebiyle yollarda ve yolcu taşımacılığında oluşacak yoğunluklara yönelik alınan tedbirler ve denetimler sayesinde vatandaşların bayram boyunca rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk yaptığını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesi bakanlık olarak aldıkları sıkı tedbirler sayesinde birçok vatandaşa fahiş fiyattan bilet satılmasının önüne geçtiklerinin altını çizdi.

Bayram tatillerinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluklar yaşandığını ifade eden Bakan Uraloğlu, 5 Nisan 2024 Cuma gününden bugüne kadar 80 bin 195 adet otobüs seferi gerçekleştirildiğini, bu seferlerde 2 milyon 759 bin 818 adet yolcu taşındığını açıkladı.

Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına biz de bu sürede denetimleri hızlandırdıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Bu süre zarfında yurt genelinde ⁠4 bin 810 otobüs denetlenmiştir. Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

Yapılan denetimler kapsamında Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı bir şekilde ücret tarifesi uygulayan ve fahiş fiyatlı bilet satışı gerçekleştiren otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira İdari Para Cezası uygulandığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Korsan taşımacılık yapan ve izinli olmayan noktalarda yolcu alan/indiren veya tespit ettiğimiz diğer usulsüzlükler nedeniyle otobüs işletmecilerine 1 milyon 269 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Vatandaşımızın bu yoğunluk süresince rahat bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilmeleri için ekiplerimiz görevini icra etmektedir. Öncelikle fahiş fiyatlarla bilet satışının önüne geçilmesi ve yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması için, yurt genelinde bu yöndeki otobüs denetimlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir.” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Kepez'de 140 Okulda Göz Taraması Yapıldı, 3 Bin Öğrenciye Gözlük Desteği

Kepez'de Sömestir Festivali Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Kepez'de Sokak Hayvanları İçin Hayırsever Desteğiyle Yeni Kulübeler

Keçiören'de 'Masal Dünyası' Çocuk Oyunu Yoğun İlgi Gördü

Kayseri Büyükşehir'den bilimsel makalelere destek

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor