Fahrettin Altun'dan 48’inci yıla videolu paylaşım

Fahrettin Altun

Fahrettin Altun'dan 48’inci yıla videolu paylaşım

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kıbrıs Türklüğüne uygulanan sistematik imha politikalarına "dur" demek için kahramanca çarpışan ve Kıbrıs'ın istiklalini sağlayan şehit ve gazileri harekatın 48'inci yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ettiklerini bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48'inci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımında Kıbrıs Barış Harekatı'na ilişkin bir videoya da yer veren İletişim Başkanı Altun, "Kıbrıs Türklüğüne uygulanan sistematik imha politikalarına dur demek için kahramanca çarpışan ve Kıbrıs'ın istiklalini sağlayan şehit ve gazilerimizi harekatın 48. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanması fikri olan Enosis'i hayata geçirmek isteyen "faşist" örgütlerin Kıbrıs'ta darbe ile iktidara gelme çabaları üzerine, Türkiye'nin her türlü uluslararası baskıya rağmen 20 Temmuz 1974'te Kıbrıs Barış Harekatını başlattığı belirtilen videoda, şunlar kaydedildi.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1549694028404359168

"Ada'da barış ve istikrarın temini için başlatılan harekat bir aydan kısa bir sürede başarıyla tamamlandı. İlk günden bu yana müzakere yolunu benimseyen Türkiye, askeri harekattan sonra da siyasi çözüm için atılan diplomatik adımlara öncülük etti. Türkiye yarım asırdır, bir federasyon çatısı altında iki devletli çözümün Ada'daki barış ve istikrarın sağlanması açısından elzem olduğunu ifade ederken, kalıcı çözüm için atılan her adım geçmişten ders almayan Rum tarafının gerçekçi olmayan talepleri nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmaktadır. Türkiye, caydırıcı ordusundan ve milletinin kararlılığından aldığı güç ile Ada'daki adaletsizliğin ve Kıbrıs Türklerine yönelik haksız ablukanın son bulması için diplomatik mücadelesini sürdürecektir. Kıbrıs'ta şehit düşen bütün soydaşlarımız ve askerlerimizin aziz ruhları şad olsun."


Haber Kaynak : İGFA

İBB'den Marmara Denizi'nde derin temizlik

Kütahya Ticaret Borsası'ndan Hollanda çıkarması

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği