Farklı kültürlerin ritmi Bandolar Festivali’nde yankılandı

Farklı kültürlerin ritmi Bandolar Festivali’nde yankılandı

Farklı kültürlerin ritmi Bandolar Festivali’nde yankılandı

BASIN BÜLTENİ

FARKLI KÜLTÜRLERİN RİTMİ BANDOLAR FESTİVALİ’NDE YANKILANDI
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN '4. YEŞİL BURSA ULUSLARARASI BANDOLAR FESTİVALİ', YERLİ VE YABANCI 20’DAN FAZLA BANDO EKİBİNİ AYNI SAHNEDE BULUŞTURDU

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesinin farklı kültürler, renkli kostümler, coşkulu marşlar ve birbirinden farklı ezgilerle  bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali, kentin dört bir yanında müzik şölenine sahne oldu.

Bandolar Festivali, kenti sardı
Bursa’nın sanat yaşamını daha da zenginleştirmek için tiyatrolardan konserlere, festivallerden şenliklere kadar birçok çalışmayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı 20’dan fazla bando ekibinin katımıyla 4. Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali’ni de büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Bando ekipleri festival boyunca Kültürpark Atatürk Stadyumu, Hüdavendigâr Kent Parkı ve Kaplıkaya Cazibe Merkezi’ndeki ana sahnelerde ve Gemlik, Mudanya, İznik, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Karacabey, Kestel, Yenişehir ve İnegöl’de konserler vererek vatandaşları müzikle buluşturdu.

“Müziğin coşkulu ritimleri yankılandı”
Renkli festival Heykel Atatürk Caddesi’nden başlayarak Eski Atatürk Stadyumu’na kadar süren kortej yürüyüşüyle sona erdi. Festivalin kapanış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, üç gün boyunca Bursa’nın dört bir yanında müziğin coşkulu ritimlerinin yankılandığını belirtti. Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali’nin barışın, kardeşliğin ve dostluğun ritmine ev sahipliği yaptığını belirten Gazioğlu, “Festival kapsamında Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun 90.yılını da kutladık. Büyükşehir Bandosu 90 yıl boyunca barışı ve umudun notalarını meydanlarda seslendirdi. Yalnızca bir müzik topluluğu değil; kentin önemli bir değeri ve hafızası olmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey de sanata ve sanatçıya büyük önem veriyor. Ulusal ve uluslararası sanatsal çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

15. Antalya Kitap Fuarı'nda Yoğun Katılım

Konya Büyükşehir Belediyespor Gaziantep'i Mağlup Etti, Gazze'ye Destek Verdi

Başkan Altay Gazze Soykırımı Yıldönümünde Konyalıları Yürüyüşe Çağırdı

Başkan Altay SÜ Edebiyat Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

BAŞKAN ALTAY: "MAZLUMUN YANINDA, ZALİMİN KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Maltepe'de 'genç üniversiteli' bursu başladı

İstanbul'un kurtuluşu Taksim'de kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enerjide 'tam bağımsızlık' vurgusu

Bursa Şehir Tiyatrosu, sezona ‘merhaba’ dedi

Farklı kültürlerin ritmi Bandolar Festivali’nde yankılandı

Can dostlar yeni yuvalarına kavuştu

“Çınarcık'ta durmadık"

ATFF ve DFB Baden-Württemberg’den tarihi işbirliği

Deniz Mahabad’ın ilk öykü kitabı 'Suyun Kırmızı Gölgesi' raflarda

63. Uluslararası Bursa Festivali’nde Fettah Can rüzgarı