FİLİSTİN VE SUMUD FİLOSU, 7. KİTAP GÜNLERİ’NİN ANA GÜNDEMİ OLDU

FİLİSTİN VE SUMUD FİLOSU, 7. KİTAP GÜNLERİ’NİN ANA GÜNDEMİ OLDU

FİLİSTİN VE SUMUD FİLOSU, 7. KİTAP GÜNLERİ’NİN ANA GÜNDEMİ OLDU

FİLİSTİN VE SUMUD FİLOSU, 7. KİTAP GÜNLERİ’NİN ANA GÜNDEMİ OLDU

 

BAŞKAN DİNÇER; “AKLIMIZDA VE KALBİMİZDE OLAN FİLİSTİN VE SUMUD FİLOSU SÖYLEŞİLERE DE YANSIDI”

 

COŞKUN BAŞBUĞ; “KİTAP GÜNLERİNDE GÖRDÜM Kİ AKSARAY HALKI FİLİSTİN’DEKİ ACIYI YÜREĞİNDE HİSSEDİYOR”

 

 

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 7. Kitap Günleri, kültürel etkinliklerin yanı sıra toplumsal meselelerin de gündeme taşındığı bir platform haline geldi. Bu yılın ana teması ise Filistin ve Sumud Filosu oldu.

Etkinlikte konuşan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, televizyon programlarında sık sık dile getirdiği görüşlerini bu kez Aksaraylılarla paylaştı. Başbuğ, Filistin’de yıllardır süren baskı ve katliamların sadece bir bölge meselesi değil, tüm insanlığın imtihanı olduğunu ifade ederek, “Filistin davası bir coğrafyanın değil insanlığın meselesidir” sözlerini yineledi.

Başbuğ, konuşmasında Filistin meselesinin tarihsel arka planına değinerek Osmanlı döneminden bugüne bölgede yaşanan kırılma noktalarını aktardı. Türkiye’nin bu süreçteki duruşunu da hatırlatan Başbuğ, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin için sergilediği net tavrı ve uluslararası barış arayışındaki rolünü anlattı.

Başbuğ ayrıca televizyon ekranlarında defalarca altını çizdiği Sumud Filosu’nun önemine de değindi. Filonun sadece Gazze’ye yardım taşıyan bir gemi hareketi olmadığını belirterek, “Sumud Filosu, mazlumların sesini dünyaya duyuran bir vicdan hareketidir” dedi.

Etkinliğe dair değerlendirmelerde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise şu açıklamayı yaptı:

“Burada sadece kitaba yönelik değil, toplumun gündeminde olan her konuya ilişkin alanında uzman yazarlar ve fikir insanlarının görüşleri değerlendiriliyor. Tüm dünyanın olduğu gibi bizim de aklımız ve kalbimiz Sumud Filosu’nda. Tabii ki aklımızda olan bu konu düzenlediğimiz Kitap Günlerimize de yansıdı. Filistin’de yaşanan zulmün her platformda dile getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle bu yılki Kitap Günlerimizde düzenlenen söyleşilerimizde Filistin ve Sumud Filosu üzerine konuşuyoruz. Bu sadece bir kültürel etkinlik değil, aynı zamanda insanlığın vicdanına seslenen bir dayanışma çağrısıdır.”

Kitap Günleri, sadece kitapların ve yazarların buluştuğu bir etkinlik olmanın ötesine geçerek, adalet, barış ve vicdan mesajlarının da dile getirildiği önemli bir platforma dönüştü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşilerde Filistin ve Sumud Filosu üzerine yapılan değerlendirmeler dikkatle takip edildi.

 


Aksaray,Aksaray Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, TÜGVA'da Gençlerle Buluştu

Kayseri'de Unutulan Ziynet Eşyaları, Çocuk Kanser Hastaları İçin Bağışa Dönüştü

‘Fijital Kapılar’ Sergisi Galeri Cennet’te Açıldı

Mersin'de Geri Dönüşüm Atölyesi ile Malzemelere İkinci Hayat

Galatasaray: Süper Kupa kaybı üzgünlüğümüzü derinleştirdi

Aksaray'da 2025 Yılında 816 Yeni İşyeri Ruhsatlandırıldı

MESKİ, 2025 Yılında Mersin'in Altyapı ve Hizmet Kalitesini Artırdı

Aksaray'da 2025 Yılında 719 Riskli Bağımsız Birim Yıkıldı

Kayseri'de Bünyan ve Felahiye İlçelerine Afet Farkındalık Eğitimi

Sakarya'da Kar Mücadelesi İçin Tüm Ekipler Teyakkuzda

Mersin'de Görme Engelliler Haftası'nda Empati Parkuru Kuruldu

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

Türkiye ihracatta tarihi rekor kırdı... Kimya ve plastik sektörü başarıda kilit rol

Karapürçek Sosyal Gelişim Merkezi'nin İnşaatında Yüzde 40 Aşaması Geçildi

Kayseri'de Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı