Gaziantepli kahramanların cephe topraklarını şehitliğe bırakıldı

Gaziantepli kahramanların cephe topraklarını şehitliğe bırakıldı

Gaziantepli kahramanların cephe topraklarını şehitliğe bırakıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Kulübü, Turizm Derneği ve Anadolu Arkeoloji Derneği katkılarıyla yürüttüğü “Gaziantep Savunması Kahramanları’nın Ayak İzinden Projesi” kapsamında Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantepli kahramanların mücadele ettiği cephelerden alınan topraklar, Şehitler Abidesi’ndeki şehitliğe törenle yerleştirildi.

GAZİANTEP (İGFA) - Proje kapsamında, Gazi şehirli kahramanların Kurtuluş Savaşı’nda savaştığı cepheler ve bölgelerden alınan topraklar, Fransızların işgal ettikleri bölgelerden çekilmesini garantileyen ve 20 Ekim 1921’de imzalanan Ankara Antlaşması’nın yıl dönümünde şehitliğe yapılan törenle bırakıldı.

Başkan Vekili Mehmet Berk, Antep Savunması’nda halkın Fransızların yanı sıra açlığa karşı da mücadele verdiğini dile getirerek, “Onlar istese burada kalabilirdi. Huruç Hareketiyle kahramanlarımız devletin ve milletinin bağımsızlığı için gerekli mücadeleye atılmışlar ve yurdun her yerinde şehitler verdiler. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Sıtkı Severoğlu törende yaptığı konuşmada, Antep Savunması’nın sürdüğü 1921 yılının 6 Şubat’ı 7 Şubat’a bağlayan gece yapılan “Huruç Harekatı”yla yüzlerce Antepli kahramanın, Kurtuluş Savaşı’nda mücadele vermek için şehrin dışına çıkarak 2. Kolorduya katıldığını anımsattı.

Gaziantep Kulübü ve Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu da projenin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in verdiği desteklerle yürütüldüğünü kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Konya-İstanbul hattında 13 milyon yolcu yüksek hızda seyahat etti

Diyarbakır'da DİGEM'in E-Ticaret Eğitimleri Başlıyor

Diyarbakır'da 211 Bin Metrekarelik Mezopotamya Kent Parkı'nın İnşası Hızla İlerliyor

Kayseri'de Tüketici Hakları İçin Ortak Denetimler Sürüyor

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor

İstanbul Maltepe'nin kreşlerinde 'Yerli Malı' coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Kocatepe Sohbetleri'ni Başlattı

KAMEK Kursiyerleri, Fotoğraf Eğitimini Doğada Pratiğe Döktü

Konya'nın 2025-2030 Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Eskişehir'de Gündoğdu 2. Etap B Projesi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü, Artistik Yüzme, Hentbol ve Kros Branşlarında Zirveye Oynuyor

Çanakkale İklim Elçileri EKAY Tesisinde İnceleme Yaptı

Berna Türemen Kedi Sanat Evi Üçüncü Yılını Kutladı

Yerli ve milli silah sistemleri envanterde...Yeni gemilere tören düzenlenecek

İstanbul Maltepe’de yollar yenileniyor