GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Geceyi Çukurca'da geçirdi

Geceyi Çukurca

Geceyi Çukurca'da geçirdi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Beraberindeki TSK Komuta Kademesi Geceyi Çukurca’da Geçirdi

ANKARA (İGFA) - Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 askerin şehit olduğu hain terör saldırısının ardından dün beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile gittiği sınır hattındaki incelemelerini gün boyunca sürdürdü.

İlk olarak Mardin'e, oradan Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümeni'ne geçen Bakan Akar ve beraberindeki Komutanlar daha sonra 1.815 rakımlı Işıklı Üs Bölgesine çıktı. Sınırın sıfır noktasında, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınındaki mevkide bulunan üs bölgesinde incelemelerde bulunan, sahadaki duruma ilişkin yerinde bilgi alan Bakan Akar, ardından Çukurca'daki 2’nci Ordu Taktik Komuta Yeri'ne gitti.

Gece boyunca buradan Pençe Kilit Operasyonu'nu beraberindeki Genelkurmay Başkanı, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları ile takip eden Bakan Akar, operasyonda görevli sınır hattındaki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları ile video telekonferans yöntemi ile görüştü. Son durumu ilişkin aldığı bilgiler kapsamında yeni talimatlar veren Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu sırasında teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan 5 kahraman askerimize rahmet dileyerek sözlerine başladı.

https://youtu.be/zCwKd_CNI7k

Hain saldırının gerçekleştiği bölgedeki operasyonların bölgedeki olumsuz hava şartlarına rağmen devam ettiğini belirten Bakan Akar, "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. Mehmetçiğin 'teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu mağaraya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonla birlikte Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 100'ü geçti. Şehitlerimizin kanlarını, yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, olumsuz ve zor arazi ve hava koşullarına rağmen yürütülen harekâta kara ve hava ateş destek vasıtaları, İHA ve SİHA’larla yoğun destek sağlandığını da belirtti.

OPERASYONU BAŞARIYLA TAMAMLAYACAK KİLİDİ KAPATACAĞIZ

Pençe-Kilit Operasyonu'nun planlandığı şekilde sürdürüldüğüne vurgulayan Bakan Akar, "Pençe serisi harekâtlarımız devam ediyor. Bu bir zincir, zincirin son halkası da Pençe-Kilit Operasyonu. Bu operasyonu da başarıyla tamamlayarak hem kilidi kapatacak hem de hudutlarımızın tam olarak kontrolünü sağlamış olacağız. Buna çok yaklaştık." diye konuştu.

Gecenin geç saatlerine kadar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Çukurca'daki 2’nci Ordu Taktik Komuta Yeri'ne harekâtı takip eden Bakan Akar, geceyi de Çukurca'da geçirdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: geceyi çukurca'da geçirdi

Eylem Erdem Uğurlu'ya 'Umut Olan Sanatçı' ödülü

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı