Geçici Koruyucu Aile Modelinin 100'üncü Bebeği Samsun'da Ailesine Kavuştu

Geçici Koruyucu Aile Modelinin 100

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF iş birliğindeki proje kapsamında, Ege Berk isimli bebek geçici koruyucu ailesinin yanına yerleştirilerek modelin 100'üncü başarılı uygulaması gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk kez 2025 Aile Yılı kapsamında uygulanan “Geçici Koruyucu Aile” modeliyle aile ortamına kavuşan 100’üncü bebek Ege Berk, Samsun’da geçici koruyucu ailesinin yanına yerleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF iş birliğinde yürütülen “Türkiye’de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hayata geçirilen “Geçici Koruyucu Aile Hizmeti”nin 100’üncü bebeği Ege Berk, Samsun’daki Karademir ailesinin yanına yerleştirildi.

“Aile ve Nüfus On Yılı”nın ilk günlerinde gerçekleştirilen bu yerleştirme, Bakanlığın aile temelli bakım hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik sosyal politika yaklaşımının yansıması olarak değerlendiriliyor.

Modelin Yaygınlaşan Uygulaması

“Aile ve Nüfus On Yılı” vizyonu doğrultusunda, aile odaklı sosyal hizmet modellerinin güçlendirilmesi ve çocukların kurum bakımı yerine aile ortamında desteklenmesi öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Bu kapsamda yürütülen “Geçici Koruyucu Aile Hizmeti”, aileyi merkeze alan sosyal hizmet anlayışının önemli uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de ilk kez uygulamaya alınan bu hizmet modeli, çocukların duygusal güvenliğini ve sağlıklı gelişimini destekleyen bir bakım yaklaşımı sunuyor.

100'üncü Başarılı Yerleştirme

Proje kapsamında belirlenen 30 pilot ilden 27’sinde geçici koruyucu aile yanına yerleştirmeler gerçekleştirilirken, Samsun’da yapılan bu yerleştirme ile 100’üncü bebeğin geçici koruyucu ailesiyle buluşturulması, modelin sahadaki yaygınlığını ve etkinliğini ortaya koydu.

Geçici koruyucu aile modeli, hizmet planı henüz belirlenmeyen, biyolojik ailesine dönüşü mümkün olmayan ya da çeşitli nedenlerle devlet himayesine alınan çocukların, geçici süreyle bir ailenin bakım ve şefkatiyle buluşturulmasını amaçlıyor.

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen model kapsamında Samsun’da gerçekleştirilen 100’üncü yerleştirme, çocuklar için umut dolu bir başlangıcın simgesi olarak görülüyor.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Mardin'de Zeytinli Mahallesi Sıfır Atık Projesi İle Dönüşüm Sürecinde

İstanbul'da trafik yasakları kademeli sona eriyor

Geçici Koruyucu Aile Modelinin 100'üncü Bebeği Samsun'da Ailesine Kavuştu

İstanbul Maltepe'de kadınlara destek

İzmit Belediyesi 2025’te vatandaşın yanında oldu

SARSILMAZ’dan Shot Show’da küresel güç gösterisi

İstanbul Bakırköy'de 60 noktaya anında müdahale

İstanbul Valiliği'nden meteorolojik tedbir çağrısı

Ormanya’da tetiştirilen kızıl geyikler Kuzuyayla’nın müdavimi oldu

Çorlu AKE, Yangın Güvenliği ve Mücadele Eğitimi Aldı

Çorlu Belediyesi'nden 150 Üniversite Öğrencisine 5.4 Milyon TL Burs

İstanbul Merkezli 6 İlde Eş Zamanlı Operasyon: 10 Ton Kokain Vakasına Bağlantılı 7 Şüpheli Yakalandı

Meram Belediyesi'nin Yapay Zeka Destekli Yol Projesi Ödül Aldı

Yerel Yönetimler Temsilcileri Tarsus'ta Bir Araya Geldi

Haliliye Belediyesi, Kadınlar İçin Mesleki ve Kişisel Gelişim Kursları Düzenliyor