Gemlik ve İstanbul arasında 'halk' dayanışması

Gemlik ve İstanbul arasında

Gemlik ve İstanbul arasında 'halk' dayanışması

Ziraat Mühendisi, 24. Dönem Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, Bursa'da Gemlik Belediyesi’ni ziyaret etti.

BURSA (İGFA) -  Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve GEMTAR Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Demiröz, CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın'ı ilçede hizmete başlayan Halk Büfeler’i anlatmak üzere davet etti. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, büfelerin Gemlik Belediye Meclisi’nde tüm siyasi partilerin oybirliği ile açıldığını hatırlattı.

Hedeflerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarım konusunda faaliyet gösteren tüm kuruluşlarından, Gemliklilerin de yararlanmalarını sağlamak olduğunu belirten Başkan Sertaslan, "Gemliklilerin temel gıda maddelerine ulaşma konusunda Halk Büfelerden yararlanmaya devam etmeleri, belediyeler arası işbirliği ile olacak" dedi.

GEMTAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhan Demiröz ise, PM Üyesi Gökhan Günaydın'ın İstanbul’da, tarım ile ilgili kuruluşların başında olmasının şans olduğunu belirterek, "Bu şansı Gemlikliler için kullanacağız. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmaları için kullanacağız” dedi.

Halk Büfelerin yerel yönetim başarısı olduğunu ifade eden PM Üyesi Gökhan Günaydın, Gemlik’te belediyenin yaptığı başarılı çalışmayı yerinde gördüklerini söyledi. "200 gram ekmeği 1.75 liradan ekmeği yurttaşlarımıza satıyorlar" diyen Günaydın, "Günde 8 binden fazla ekmek satılıyor. Üstelik bu çalışmayı esnafla çelişki yaratmadan yapıyorlar. Esnaf da çalışmadan memnun, daha ucuza ekmek alan vatandaşımız da memnun" dedi.

Ürünlerin fiyatları, marketlere göre yüzde 27 ile yüzde 43 arasında daha ucuz olduğunu ifade eden Günaydın, "Bu bir yerel yönetim başarısıdır. Hem belediye başkanımızı hem başkan yardımcılarımızı ve meclis üyelerimizi kutluyorum. Kim tarım ve gıda alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek isterse biz kendimizi görevli sayıyoruz. Çalışmaların tamamı tarafımızdan desteklenmeye devam edecektir" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Van Büyükşehir Belediyesi, Araç Filosu Bakımını Kendi İmkanlarıyla Yürütüyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MSK'nın Galibiyetinde Tribünde Yerini Aldı

Van Büyükşehir Belediyespor Taekwondo Sporcuları Kuşak Sınavında Başarılı Oldu

Mersin'de Yoğun Yağış Sonrası Temizlik ve Tahliye Çalışmaları Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ara Tatilde Öğrenciler İçin Etkinlik Düzenledi

KAYMEK, Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere Ücretsiz Tiyatro Etkinliği Düzenledi

Türkiye–Bulgaristan ticaretinde yeni hedef: 10 milyar Euro

Kayseri'de İlk Mobilya Fuarı Açıldı

Erciyes Kayak Merkezi'nin Potansiyeli Seyahat Acentelerine Anlatıldı

Kayseri'de Diş Hastanesi Ek Binasına 4 Bin Kitap Kütüphanesi

İETT'den kalp sağlığı farkındalık çalışması

Maltepe Belediye Tiyatrosu 17. yılını “Hamlet” ile kutladı

İBB ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ CDP “A LİSTESİ”NDE

İETT’DEN KALP SAĞLIĞI İÇİN FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Türkiye–Arnavutluk ticaret hacmi 1 milyar doları aştı