Gemlik ve İstanbul arasında 'halk' dayanışması

Gemlik ve İstanbul arasında

Gemlik ve İstanbul arasında 'halk' dayanışması

Ziraat Mühendisi, 24. Dönem Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, Bursa'da Gemlik Belediyesi’ni ziyaret etti.

BURSA (İGFA) -  Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve GEMTAR Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Demiröz, CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın'ı ilçede hizmete başlayan Halk Büfeler’i anlatmak üzere davet etti. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, büfelerin Gemlik Belediye Meclisi’nde tüm siyasi partilerin oybirliği ile açıldığını hatırlattı.

Hedeflerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarım konusunda faaliyet gösteren tüm kuruluşlarından, Gemliklilerin de yararlanmalarını sağlamak olduğunu belirten Başkan Sertaslan, "Gemliklilerin temel gıda maddelerine ulaşma konusunda Halk Büfelerden yararlanmaya devam etmeleri, belediyeler arası işbirliği ile olacak" dedi.

GEMTAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhan Demiröz ise, PM Üyesi Gökhan Günaydın'ın İstanbul’da, tarım ile ilgili kuruluşların başında olmasının şans olduğunu belirterek, "Bu şansı Gemlikliler için kullanacağız. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmaları için kullanacağız” dedi.

Halk Büfelerin yerel yönetim başarısı olduğunu ifade eden PM Üyesi Gökhan Günaydın, Gemlik’te belediyenin yaptığı başarılı çalışmayı yerinde gördüklerini söyledi. "200 gram ekmeği 1.75 liradan ekmeği yurttaşlarımıza satıyorlar" diyen Günaydın, "Günde 8 binden fazla ekmek satılıyor. Üstelik bu çalışmayı esnafla çelişki yaratmadan yapıyorlar. Esnaf da çalışmadan memnun, daha ucuza ekmek alan vatandaşımız da memnun" dedi.

Ürünlerin fiyatları, marketlere göre yüzde 27 ile yüzde 43 arasında daha ucuz olduğunu ifade eden Günaydın, "Bu bir yerel yönetim başarısıdır. Hem belediye başkanımızı hem başkan yardımcılarımızı ve meclis üyelerimizi kutluyorum. Kim tarım ve gıda alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek isterse biz kendimizi görevli sayıyoruz. Çalışmaların tamamı tarafımızdan desteklenmeye devam edecektir" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da