Genç girişimciler projelerini sergiledi

Genç girişimciler projelerini sergiledi

Genç girişimciler projelerini sergiledi

Millî Eğitim Bakanlığınca, cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında, ODTÜ Teknokent'te kurulan, dijital eğitim ve inovasyon ekosistemi faaliyeti yürüten ETKİM'de düzenlenen etkinlikte, girişimci öğrencilerin inovasyon odaklı projeleri sergilendi.

ANKARA (İGFA) -  Girişimci öğrencilerin özellikle yapay zekâ destekli projelerinin sunumunu yaptığı, soruları yanıtladığı etkinliğe Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ökten, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak "Türkiye Yüzyılı'nın eğitimin yüzyılı" olması hedefiyle sanayi, bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeleri eğitimle bütünleştirdiklerini ifade etti.

Okulları, teknolojiye uyumlu standartta ve kalitesi yüksek hâle getirmek için çalıştıklarını dile getiren Ökten, bu kapsamda EBA portalının içeriğini zenginleştirdiklerini, ÖBA'nın gün geçtikçe faaliyetleriyle alanda yaygınlaştığını, öğrencilerin TÜBİTAK projelerine ve TEKNOFEST etkinliklerine katılımını desteklediklerini, hayat boyu öğrenmenin dijital portalı HEMBA'yı her geçen gün geliştirdiklerini anlattı.

Daha önceki görev yeri olan İsviçre'deki genel eğitim anlayışını temsil eden girişim merkezlerinden birini örnek gösteren Ökten, bu merkezin eğitim teknolojileri için bir buluşma merkezi olduğunu belirterek, "ETKİM de bunu layıkıyla yerine getirecektir. YEĞİTEK'te bu alanda özenli çalışmalar yapılmaktadır." diye konuştu.

Türkçe ve İngilizce öğretmenliği yaptığını, Kovid-19 salgını döneminde eğitim teknolojileri ile yakından tanıştığını ifade eden Ökten, şunları kaydetti:
 
"Hem ana dil hem yabancı dil öğretiminde 4 dil becerisinin etkileşimli kullanımı çok önem arz eder. Bu işlevselliği kazanabilmek için yapay zekâdan, eğitim teknolojisinden yararlanmak artık günümüzün bir gerçeği olmuştur. Pandemiyle bu gerçekle yakından tanıştık ve derslerimizi bu şekilde dizayn etmeye başladık. Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde bunları ülke geneline yayarak, Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra diğer ders alanları içinde etkileşimli tahtaları daha da etkileşimli kullanarak, geliştirdiğimiz kullanım senaryolarını yenilikçi, inovatif teknolojilerle geliştirerek en kısa zamanda kullanıma sunacağız."
 


Haber Kaynak : İGFA

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!

Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Sakarya'da metrobüsler seferlerine başladı

İstanbul Büyükçekmece’nin yeni başkanı belli oldu

Meram Belediyespor’dan kickboksta gururlandıran başarı daha

Türkiye'de 2024’te 2,7 milyon kişi iller arası göç etti! İstanbul göçte zirvede

Bursa Büyükşehirli badmintonculardan 3 madalya

Sınırları aşan kadınlar TransAnatolia Rallisi’nde buluşuyor 

Yapılan son araştırmalar, pirinç tüketiminin diyet kalitesini artırdığını gösteriyor

Demet Akalın & Sefo’nun 'Yerinde Dur'u zirvede!

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi