GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Gri listeye bir çizik daha!

Gri listeye bir çizik daha!

Gri listeye bir çizik daha!

Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 87 terörist etkisiz hale getirildi. 2023 yılında etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 802'ye yükselirken, gri kategoride aranan terörist 3 ayrı girişi olan mağarada etkisizleştirildi.

ANKARA (İGFA) -Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir şiddet ve tempoda sürdürdüğünü belirtti.

Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 87 terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1802’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 39 bin 145’e ulaştı.

Bu arada Irak’ın kuzeyinde başarıyla icra edilen Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 630 terörist etkisiz hale getirildi, değişik çaplarda toplam bin 373 silah ve 766 in 339 mühimmat ele geçirildi, 2 bin 460 mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) tespit ve imha edildi, 771 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Son olarak Pençe-Kilit bölgesinde devam eden operasyonlar ve arama-tarama faaliyetlerinde; çok sayıda odası bulunan, odalar dahil derinliği 1 kilometre olan, tünel geçiş yerleri betonla güçlendirildi ve 3 ayrı girişi olan bir mağara tespit edildi. Burada etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin, Gri Liste’de olduğu belirlendi.

 Ayrıca, mağarada çok sayıda yaşam malzemesi, mühimmat, termal şemsiye, elektrik kablosu, jeneratör ve patlayıcı ele geçirildi.

Tespit edilen mühimmat ve malzemeler METİ Timlerimiz tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: gri listeye bir çizik daha!

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim