GÜNEŞDER başkanlığına Mehmet Özer seçildi

GÜNEŞDER başkanlığına Mehmet Özer seçildi

GÜNEŞDER başkanlığına Mehmet Özer seçildi

Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜNEŞDER), 3. Olağan Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirdi. Üyelerin  yoğun katılımıyla gerçekleşen genel kurulda, derneğin yeni yönetim kurulu belirlendi.

İSTANBUL (İGFA) - Tek liste ile gidilen seçimlerde, geçtiğimiz dönemde yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten Mehmet Özer, oybirliği ile GÜNEŞDER’in yeni başkanı olarak seçildi. Özer, başkanlık görevini Serdar Ekiz’den devraldı.

GÜNEŞDER’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. Mustafa Tırıs, Barış Ergun, Dr. Ethem Sefa Kaya, Av. İlker Güler, Serdar Ekiz, Oruç Burak Kavuncu, Armağan Güney, Cem Ovacık ve Engin Örüç.

YATIRIMCILARININ GÜÇ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

Görevi devralan Başkan Mehmet Özer, yaptığı değerlendirmede, 2012 yılından bu yana faaliyette olan lisanssız güneş enerjisi sektörü yatırımcılarının tek bir çatı altında güç birliği oluşturmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye’nin elektrik üretiminde kurulu gücün 2024 yıl sonu itibarıyla toplam 115,3 gigavat (GW) olarak hesaplandığını ve bu kurulu gücün %17’sinin güneş enerjisinden oluştuğunu belirten Özer, yenilenebilir enerji yatırımları içinde en hızlı artışın güneş enerjisi yatırımlarında yaşandığına dikkat çekti.

Özer, “Toplam kurulu güç kapasitesi son beş yılda yüzde 26 artarken, yüzdesel olarak en çok artış güneş enerjisinde gerçekleşti. Yıllık yüzde 26,7 bileşik büyüme hızıyla, güneş enerjisi kurulu güç kapasitesi 13,6 GW artarak 19,6 GW’a ulaştı” ifadelerini kullandı.

LİSANSLAMA SORUNLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Özer, güneş enerjisi sektöründeki  bazı yasal düzenlemelerin sektörün önünü görmesini engellediğini belirterek, dernek olarak bu alanda çalışmalarını artıracaklarını ifade etti. Özer ‘’ Yaklaşık 6800 MWe’lik kapasitesi olan GES yatırımcısının  YEKDEM sonrası lisanslama ile ilgili sorunlarının çözülmesi konusunda takipçi olacağız’’ dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Kahramanmaraş'ta Oğuz Atay'ın Edebiyat Dünyası Konuşulacak

Kahramanmaraş'ta Sosyal Dayanışma İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Mutlu Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

ASKİ, Çamlıdere Barajı'nda Yüzer Pompa Sistemini Devreye Alıyor

Kayseri'de Kamu Binası Çevresi İçin Kapsamlı Çevre Düzenlemesi Başlatıldı

Samsun'da Gri Su Projesiyle Yıllık 50 Bin Ton Su Tasarrufu Hedefleniyor

İslam Hukuku ve Siyaset Felsefesi Tarihsel Bağlamda Ele Alındı

KMBB Cep Trafik Uygulaması ile Anlık Yol Bilgileri

Mersin Kan Portakalı Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Kaynarca'da asfalt sezonu tamamlandı: 31 kilometre yol yenilendi

Van Büyükşehir Belediyesi, Gençlere Yönelik Yapay Zeka Eğitimi Başlatıyor

Diyarbakır'da Öğrencilere Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi Veriliyor

Toroslar'da Anne Projesi Kapsamında Eş Zamanlı Eğitimler Düzenlendi

Amed Film Festivali dördüncü gününde yoğun ilgi gördü

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Fransa'da Görüşmeler Gerçekleştirdi