H-ÜFE aylık ve yıllık arttı... Yapımcılık hizmetlerinde artış

H-ÜFE aylık ve yıllık arttı... Yapımcılık hizmetlerinde artış

H-ÜFE aylık ve yıllık arttı... Yapımcılık hizmetlerinde artış

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık yüzde 85,41 arttı, aylık yüzde 3,64 arttı. Hizmet sektörlerinde yıllık değişimde sinema filmi, video ve televizyon program yapımcılık hizmetleri yüzde 130,95 artış kaydetti.

ANKARA (İGFA)- TÜİK, Mart ayına ilişkin Hizmet Üretici Fiyat Endeksi'ni açıkladı. H-ÜFE 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,64 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,96 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %85,41 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 78,09 artış gösterdi.

H-ÜFE ULAŞTIRMA VE DEPOLAMA HİZMETLERİNDE YILLIK %78,53 ARTTI

Bir önceki yılın aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %78,53 artış, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde %90,25 artış, bilgi ve iletişim hizmetlerinde %91,35 artış, gayrimenkul hizmetlerinde %71,21 artış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %96,31 artış, idari ve destek hizmetlerde %97,65 artış gerçekleşti.

H-ÜFE ULAŞTIRMA VE DEPOLAMA HİZMETLERİNDE AYLIK %2,86 ARTTI

Öte yandan istatistiki verilere göre bir önceki aya göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %2,86 artış, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde %3,68 artış, bilgi ve iletişim hizmetlerinde %2,80 artış, gayrimenkul hizmetlerinde %3,16 artış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %6,37 artış, idari ve destek hizmetlerde %4,56 artış gerçekleşti.


Haber Kaynak : İGFA

Patnos'ta Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya'da otogarda usulsüz hayvan ve balık taşımacılığına operasyon

Altın Portakal'da Şerif Gören anıldı, sinema sektörü masaya yatırıldı

ÇOMÜ'de Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı Başlıyor

Patnos'ta 300 Metrelik Havuz Projesi Hayata Geçiyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Emniyet Müdürlerini Ziyaret Etti

Kentlerin geleceği masaya yatırılıyor

Kâğıthane'de Can Dostlar Ofisi Sokak Hayvanları İçin Hizmete Hazırlanıyor

Hamamözü'ne 94 TOKİ Konutu Yapılıyor

İklim krizi kentlerin geleceğini tehdit ediyor

Haliliye'de Park Yenileme Çalışmaları İlçeyi Güzelleştiriyor

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Orman İşletme Müdürü Tepe'yi Ziyaret Etti

Muş Tarihi Çarşı'da Aydınlatma Yenileme Çalışmaları Başladı

Şanlıurfa'da İmam Bakır Mahallesi'ne Yol Çalışması

Muratpaşalı sporculardan Türkiye derecesi