Haldun Taner Öykü Ödülü sahibini buldu

Haldun Taner Öykü Ödülü sahibini buldu

Haldun Taner Öykü Ödülü sahibini buldu

Milliyet Gazetesi'nin bu yıl 33’cüsünü düzenlediği Haldun Taner Öykü Ödülü yarışması sonuçlandı. Ödülün sahibi Burçe Bahadır oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Haldun Taner'in anısına Milliyet Gazetesi tarafından 33 yıldır düzenlenen “Haldun Taner Öykü Ödülü” yarışmasını kazanan yazar açıklandı. Bu yıl ödül Notabene Yayınları’ndan çıkan “Deliliğe Zarif Bir Giriş” adlı öykü kitabıyla Burçe Bahadır’a verildi.

Jüri başkanlığını Doğan Hızlan’ın yaptığı seçici kurulda; Demet Taner, Handan İnci, Nursel Duruel, Metin Celâl, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Kamil Erdem yer aldı. Haldun Taner Öykü Ödülü’ne aday eserler, 10 Ocak 2023, Salı günü çevrimiçi yapılan toplantıda değerlendirildi. 

Seçici kurul, kazanan isim ve gerekçesini; “Hayatın farklı sahnelerinden, kanıksanılmış sanılan durumları incelikli, duyarlı bir yorumla ve yalın, akıcı bir dille resmetmesi; an/süreç dengesini kurmadaki başarısı nedeniyle Burçe Bahadır’ın ‘Deliliğe Zarif Bir Giriş’ adlı kitabına verilmiştir” cümleleriyle açıkladı.

Yarışmaya katılacak yazarlar; 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkçe yayınlanmış kitaplarının değerlendirildiği yarışmaya kendi imzalarıyla başvurdu. Bunun yanı sıra yayınevleri, üniversiteler, sanat ve eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de ödül için eser sahibinin imzalı onayıyla bir aday gösterebiliyordu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: haldun taner öykü ödülü sahibini buldu

Türkiye, Su Forumu'na ev sahipliğine hazırlanıyor

Türkiye'de organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor

İBB’den İstanbul’un manevi mirasına büyük hizmet

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle buluştu

MSK basketbol akademi lansmanı gerçekleşti

Eylül'de İhracat Tarihi Rekor Kırdı, Turizm Geliri Arttı

Türkiye'nin E-İhracatında Küresel İş Birlikleri Genişliyor

Salomon Cappadocia Ultra Trail Eurosport’ta!

Adalet Bakanı Tunç, Adıyaman'da Adalet Sarayı Açılışında Deprem ve Terörle Mücadeleyi Değerlendirdi

Kayseri Kalesi'nde LED Aydınlatma ve Bakım Çalışması Tamamlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü'ne 50 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Yapıyor

Mersin'de Halk Kart Ekim Desteği Hesaplara Aktarıldı

Yerlikaya: Trafikte Yol Kesenlere 180 Bin Lira Ceza Geliyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Yetim Aileleri ve İhtiyaç Sahiplerini Evlerinde Ziyaret Etti

Tunceli'de Çocuklar İçin Akıl ve Zekâ Oyunları Kursu Açıldı