Haliç kıyısındaki Osmanlı mirası yeniden ayağa kaldırıldı

Haliç kıyısındaki Osmanlı mirası yeniden ayağa kaldırıldı

Haliç kıyısındaki Osmanlı mirası yeniden ayağa kaldırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç kıyısında bulunan ve yıllardır kaderine terk edilen metruk haldeki Osmanlı mirası ‘Fener Evleri’ni yeniden ayağa kaldırdı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haliç kıyısında yıllarca metruk halde bırakılan ve kaderine terk edilen Osmanlı mirası 3 tarihi binayı, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında kentin kültür-sanat hayatına kazandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir'in Miras ekipleri tarafından restore edilen ve “Haliç Sanat” adıyla hizmete alınan tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu.

Başkan İmamoğlu; Yavuz Sultan Selim Mahallesi Abdul Ezel Paşa Caddesi No:4 (Haliç Sanat Odak 1), aynı mahalle ve caddedeki No: 95 (Haliç Sanat Odak 2) ile Balat Mahallesi Mürsel Paşa Caddesi’ndeki No: 6’da (Haliç Sanat Odak 3) hizmete alınan alanlarla ilgili, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel’den detaylı bilgiler aldı. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da inceleme gezisinde İmamoğlu’na eşlik etti.

İmamoğlu, metruk hallerinden kurtarılan alanlarla ilgili değerlendirmesini Haliç Sanat Odak 2’de yaptı.

Başkan Ekrem İmamoğlu, ‘Haliç Sanat’ adıyla yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşan 3 tarihi binayı, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında kentin kültür-sanat hayatına kazandırdıklarını belirtti.

“İstanbul'un dönüşümü dediğimiz şey, aslında bazen sizi çok büyük hazinelerle de buluşturabiliyor” diyen Başkan İmamoğlu, “Birkaç yüzyıl öncesinden bugüne kalmış, ama harabeye dönüşmüş, biraz da tahrip edilmiş yapının, geçmişin izlerini de içine alarak dönüşümünün sağlanması, tam da hayal ettiğimiz Haliç eksenindeki o sanat kurgusunu güçlü kılacak buluşma noktalarını bize kazandırdı. Burada tarihin izlerini, maneviyatı, aslında nasıl bir şehirde yaşadığımızın güçlü bir gösterisini, şovunu izleyebilirsiniz aslında” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, tüm İstanbulluları ‘Haliç Sanat’ın 3 noktasını ziyaret etmeye çağırdı.


Haber Kaynak : İGFA

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!