Haliç Üniversitesi'nden görkemli defile

Haliç Üniversitesi

Haliç Üniversitesi'nden görkemli defile

Haliç Üniversitesi öğrencileri tarafından 22 Haziran’da üniversitenin yeni kampüsünde gerçekleştirilen “Fashion Runway” defilesi, genç tasarımcılarla moda dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

İSTANBUL (İGFA) - Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü öğrencileri tarafından 22 Haziran’da 5. Levent Kampüsü’nde düzenlenen “Fashion Runway” defilesi, moda sektöründen paydaşları geleceğin tasarımcılarıyla buluşturdu. Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve sokak modası konseptiyle bir üniversitede düzenlenen ilk defile olan “Fashion Runway”in, üniversitenin imza etkinliklerden biri hâline gelmesi amaçlanırken; öğrencilerin tasarımları üniversitenin yeni kampüsü içerisinde yer alan caddede moda severlerin beğenisine sunuldu.

“Fashion Runway” defilesi, Paris Fashion Week ve Milano Fashion Week gibi moda dünyasının önemli merkezlerinde defileler hazırlamış olan koreograf Ferhan Aral tarafından düzenlenirken; defilenin sonunda podyuma, kreasyonların tasarımcıları olan öğrenciler davet edildi. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal, Rektör Prof. Dr. Zafer Utlu ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Zehra Doğan Sözüer, organizasyona destek veren Eroğlu Holding ve Filteks’ten önemli isimlere plaketlerini takdim etti. 

“Sokağın özgür ruhunun sergilenmesi” mottosuyla hazırlanan “Fashion Runway”de; denim koleksiyonu, kokteyl ve parti konseptli koleksiyon ile avangart ve sanatsal koleksiyon olmak üzere üç farklı konseptte hazırlanan tasarımlar davetliler tarafından ilgi ve merakla takip edildi. Podyumda Tekstil ve Moda Tasarım bölümü öğrencilerinin 64 parça özgün tasarımı sergilenirken; hem giyilebilir hem de avangart olarak geniş yelpazede hazırlanmış olan seçki, moda ve akademi dünyasının temsilcileri tarafından Street Fashion (sokak modası) konseptinin önemli defile örneklerinden biri olarak değerlendirildi.


Haber Kaynak : İGFA

İBB'den Marmara Denizi'nde derin temizlik

Kütahya Ticaret Borsası'ndan Hollanda çıkarması

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği