Hazine'ye ait araziler 80 bin çiftçiye kiralandı

Hazine

Hazine'ye ait araziler 80 bin çiftçiye kiralandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tarımsal faaliyette bulunmalarını sağlamak amacıyla 80 bin çiftçiye, 1,3 milyar metrekare hazineye ait tarım arazisinin 10 yıl süreyle kiralandığını bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi, topraksız ve yeterli toprağı olmayan 80 bin çiftçiye ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıl süreyle kiraya verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlık olarak sadece sağlıklı ve kimlikli şehirler üretmiyor aynı zamanda vatandaşlarımızı her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Bu anlamda Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz eliyle 1,3 milyar metrekare araziyi vatandaşlarımıza, uygun bedeller karşılığında kiraladık. Tarım yapmak isteyip toprağı bulunmayan veya çok az bir alanı bulunan vatandaşlarımızın başvurularını değerlendirdik ve 80 bin çiftçimize tahsisleri gerçekleştirdik. İnşallah burada yetişecek ürünler Türkiye’nin tarımsal üretimine, ihracatına ve büyük Türkiye hedefimize katkı sunacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm hayat memat meselesi!

Zafer Partisi'nin paylaşımına re'sen soruşturma başlatıldı! Partiden 'disiplin' açıklaması!

Düzce'de trafik kazası: 1 yaralı

Özgür Özel'den saldırı sonrası ilk mesaj: Fırtınadan sağ salim geçeceğiz

Diş eti çekiliyorsa kemik de eriyordur!

DSÖ Sağlıklı Şehirler Ağı Bursa’da yapılacak

Başkan Tugay, İstanbul'da Özgür Özel'le buluştu

Devlet korumasındaki çocuklardan doğa dostu projeler

İstanbul'da bilinçli nesiller yetiştiriliyor

Erdoğan’dan Özel’e 'geçmiş olsun' telefonu

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği İstanbul'da toplandı

Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Şüpheli gözaltında!

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat!

İstanbul'da sivrisinekle mücadelede önlemler arttı

İstanbul Sarıyer'de normale dönüş!