GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Hizmet üretimi yüzde 6,8 arttı!

Hizmet üretimi yüzde 6,8 arttı!

Hizmet üretimi yüzde 6,8 arttı!

TÜİK'e göre Mart ayı Hizmet Üretim Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 oranında artış gösterdi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ilişkin Hizmet Üretim Endeksi'ni açıkladı. Söz konusu verilere göre endeks yıllık yüzde 6,8 arttı.

Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 6,3, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 1,8, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 15,0, gayrimenkul hizmetleri yüzde 13,0, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 7,4, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 7,0 oranında artış gösterdi.

HİZMET ÜRETİM ENDEKSİ AYLIK AYNI KALDI

Hizmet üretim endeksi (2021=100) 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre aynı kaldı.

Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri %0,3 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 3,1, xgayrimenkul hizmetleri yüzde 0,5, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,5 azalırken; bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 2,7 ile idari ve destek hizmetleri yüzde 1,5 oranında artış gösterdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: hizmet üretimi yüzde 6 8 arttı!

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali