Hollanda ve Türkiye deneyimini birleştiriyor... Türkiye gübrede bölgesel üs oldu

Hollanda ve Türkiye deneyimini birleştiriyor... Türkiye gübrede bölgesel üs oldu

Hollanda ve Türkiye deneyimini birleştiriyor... Türkiye gübrede bölgesel üs oldu

Hollanda, ileri teknoloji gübreleme çözümlerinde rotasını Türkiye'ye çevirdi. Tarım sektöründe dünya genelinde yenilikçi yaklaşımlarıyla tanınan Hollanda merkezli FerNaBio Fertilizer, Türkiye'yi sürdürülebilir tarım ve bitki besleme çalışmaları için bölgesel üs olarak seçti.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye'nin zengin tarım potansiyelinden yararlanmayı ve çevre dostu çözümleriyle Türk çiftçisine destek olmayı hedefleyen FerNaBio Fertilizer’in Genel Müdürü Rıdvan Pektaş, Türkiye’nin tarımsal verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından bölgesel bir merkez olma potansiyeline dikkat çekerek, bu iş birliğinin iki ülke tarım sektörüne de katkı sağlayacağını belirtti.

FerNaBio Fertilizer Genel Müdürü Rıdvan Pektaş, şirketin bitki besleme alanında geliştirdiği yenilikçi ürünlerle tarımda verimliliği artırmayı hedeflediğini belirterek,  “Gübreleme yalnızca üretimi artırmakla kalmamalı, aynı zamanda çevre dostu yöntemlerle yapılmalı.” dedi. Pektaş, Hollanda’nın ileri teknoloji gübreleme çözümlerini Türkiye’ye taşıdıklarını ve çiftçilere en uygun ürünleri sunduklarını ifade etti.

Hollanda’nın yüksek kaliteli toz ve sıvı gübre teknolojileriyle Türkiye’nin geniş tarım arazilerini birleştirerek, farklı iklim koşulları ve toprak yapısına uygun çözümler sunarak üreticilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Pektaş, organik ve kimyasal gübrelerin yanı sıra mikrobiyal gübrelere de odaklandıklarını söyledi.

"TOPRAK VE ÇEVRE DOSTU GÜBRELEME ÖNCELİĞİMİZ"

Pektaş, tarımda sürdürülebilirlik ve çevresel etkilerin azaltılmasının önemine vurgu yaparak, “Türkiye’nin geniş tarım alanlarıyla Hollanda’nın yenilikçi teknolojisini buluşturuyoruz. Amacımız, sadece yüksek verim değil, aynı zamanda toprağı koruyan çevre dostu bir tarım yaklaşımıdır” dedi.

Türkiye’nin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu pazarlarında da faaliyet gösterdiklerini açıklayan Pektaş, yüksek kalitedeki ürünlerle ve üreticilere sağlanan teknik desteklerle uluslararası arenada rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerine dikkat çekti. Tarım sektörünün sürekli değiştiğini ve geliştiğini vurgulayan Pektaş, şöyle devam etti: “Biz de bu değişime ayak uydurmak için sürekli yenilikçi ve etkili çözümlerle ürün geliştirmeye odaklanıyoruz. Paydaşlarımızla iş birliği içinde çalışarak, tarımsal üretimde kaliteyi ve sürdürülebilirliği artırmayı hedefliyoruz.”


Haber Kaynak : İGFA

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da

Siber suçlarla mücadelede 364 şüpheli yakalandı

12 Dev Adam Avrupa ikincisi oldu! Tebrikler peş peşe geldi

Üçüncü cips fabrikasını Bursa'da kurdu