GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

HSK'dan 'sosyal medya' rehberi

HSK

HSK'dan 'sosyal medya' rehberi

Hakim ve savcılar için hazırlanan "Türk Yargı Etiği Bildirgesi Kapsamında Sosyal Medya Kullanım Rehberi", Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı ile kabul edildi.

ANKARA (İGFA) - Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun internet sayfasında yer alan rehberde, modern dijital çağda, hem uluslararası hem ulusal planda yargıya ilişkin müstakil etik ilkeler yanında özel olarak hakim ve savcıların sosyal medya kullanımına ilişkin daha ayrıntılı etik rehberler geliştirilmesi ihtiyacı ortaya çıktığı aktarıldı.

Hakim ve savcıların, mesleki sınırlamalar ile Türk Yargı Etiği Bildirgesi kapsamında ifade özgürlüğünden yararlanabilecekleri hatırlatılan rehberde, özel hayat ve ifade özgürlüğü alanına giriyor olsa da sosyal ağlara üye olmak ve bunların kullanımının ihtiyatlı olmayı, kullanım ve işleyiş koşulları hakkında iyi bilgilenmeyi gerektirdiği vurgulandı.

Rehberde, bu durumun, yargıyı ilgilendiren konularda görüş, düşünce ve mesleki deneyim paylaşımını amaçlayan hakim ve savcılara özgü mesleki tartışma forumları için de geçerli olduğu belirtildi.

Söz konusu rehbere ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: hsk'dan 'sosyal medya' rehberi

Arjantin Başkonsolosu Vivas’tan İzmir'e ziyaret

Kuzeyde sağanak, güney ve batıda mevsim normalleri

İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım

İstanbul’da zehir tacirlerine darbe: 6 ilçede 11 tutuklama

Malatya Büyükşehir’den Uzunhasan’a güvenli ve modern yol

Maltepe'nin yeni binalarına estetik dokunuş

Yeşilay TEKNOFEST'te gençlerle buluşacak

Kaleseramik Vakfı Üstün Başarı Bursu başvuruları için son gün 10 Ekim

Konut satışlarında sürpriz veri yok! Satışlarda İstanbul yine birinci

Sadri Alışık Ödülleri’nde “Büyük Plan”a bir ödül daha

Eylem Erdem Uğurlu'ya 'Umut Olan Sanatçı' ödülü

1084 hâkim ve savcının görev yeri değişti!

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!