GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İBB'den 'yaya durağı' projesi

İBB

İBB'den 'yaya durağı' projesi

İBB, İstanbul’da ilk olan “Yaya Durağı” projesini hayata geçirdi. Yaya ve bisikletlilerin dinlenebileceği yaya duraklarının ilki Halaskargazi Caddesinde kuruldu. Çalışmanın kent geneline yayılması planlanıyor. İstanbullular, www.yayaduragi.ibb.istanbul web adresi üzerinden talepte bulunabilir.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kent içi ulaşımda, bisiklet kullanımı ve yürümeyi teşvik etmek üzere ‘Yaya Durakları’ projesini geliştirdi. WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı ile birlikte oluşturulan ‘Yaya Durakları’ için kaldırım genişleterek, yol kenarlarında yayalar için özel platformlar kuruluyor.  

Böylece yayalar ve bisiklet kullanıcıları için dinlenme alanları oluşturuluyor. Çevresi bitkilerle donatılan yaya durakları, hareket halindeki İstanbullulara dinlenme imkanı sağlıyor. Duraklarda ayrıca bisiklet ve scooter park alanları da bulunuyor. 

İlk yaya durağı, 30 Haziran itibariyle Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde kullanıma açıldı.  İBB tarafından yürütülen çalışmanın kent geneline yayılması planlanıyor. İstanbullulartüm bilgi ve başvuru formunun yer aldığı www.yayaduragi.ibb.istanbul adresi üzerinden talepte bulunabilir.

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Dünya Kaynakları Enstitüsü’ne (World Resources Institute - WRI) bağlı bir oluşum. Sürdürülebilir kentler için çalışmalar yürüten WRI, Ross Center for Sustainable Cities ağının bir üyesi. Türkiye, Brezilya, Çin, Hindistan ve Meksika olmak üzere 5 merkezde hizmet veren WRI Sürdürülebilir Şehirler, “insan odaklı şehirler” düşüncesinden hareketle çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretiyor. 

Sağlıklı Şehirler Ortaklığı (The Partnership for Healthy Cities – PHC), bulaşıcı olmayan hastalık ve yaralanmaları önleyerek insan hayatını kurtarmaya kendini adamış şehirlerden oluşan saygın bir küresel ağdır. Bloomberg Philanthropies tarafından desteklenen ve Dünya Sağlık Örgütü ile Vital Strategies tarafından yürütülen bu ortaklık, şehirlerde yaşayanların risk faktörlerini azaltacak yüksek etkili politika ve müdahale geliştirmesini sağlıyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ibb'den 'yaya durağı' projesi

Madalya 101 yıl sonra sahibine kavuşuyor

LG, 'sevecen zekâ'yı her eve taşıyor

Bodrum'da yeni itfaiye binası hizmete girdi

EGEPLASDER Başkanı Gençer’den plastik sektörüne stratejik çağrı

İstanbul'da denizde ve karada ilk yardım seferberliği

Yaz aylarında kanser hastalarının dikkat etmesi gerekenler

Önce Aile Derneği'nden “Yılın Rol Modeli Ödülü” sanatçı Eylem Erdem Uğurlu’ya

İstanbul Maltepe'de yaz sanatla dolu geçiyor

Olympos Regatta ile rüzgar İstanbul'da yakalanacak

İETT'den gece sefelerine sabaha kadar devam

Kadın girişimcilik istatistiksel raporlandı

Lila Kağıt’ın net dönem kârı yüzde 19 arttı

AKOM'dan poyraz ve sağanak uyarı!

İstanbul Maltepe'de iş arayanlarla işverenler bu fuarda buluştu

Tedavisi tamamlanan çocuklar yazın tadını LÖSEV'le çıkardı