GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İETT'den nostaljik kortej

İETT

İETT'den nostaljik kortej

İstanbul'un köklü toplu taşıma tarihi İETT'nin nostaljik otobüsleriyle yeniden canlandı.

İSTANBUL (İGFA) -  İstanbul'da Vatan Caddesi’nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı resmi törenine Cumhuriyet’in her dönemine şahitlik yapmış olan tarihi araçları ile katıldı.

İETT’nin geçmişin izlerini günümüze taşıyan araçları, İstanbulluların büyük beğenisini kazandı. İstanbul’un hafızasına kazınmış, farklı marka ve modeldeki 8 nostaljik otobüs, Vatan Caddesi’nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katılarak İstanbullularla buluştu. 

Zamanda bir yolculuğa davet eden bu geçiş, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet’in de katılımıyla gerçekleşti.

Törende, İETT’nin geçmişin izlerini günümüze taşıyan araçları, İstanbulluların büyük beğenisini kazandı. Nostaljik otobüslerin geçişi sırasında duygusal anlar yaşanırken, toplu taşımaya dair anılar yeniden canlandı. 

Bu titiz çalışma sayesinde, İETT filosunda yer alan nostaljik otobüsler, ilk günkü ihtişamıyla korunarak gelecek nesillere aktarılıyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: iett'den nostaljik kortej

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı

Boğaz geçiş ücretlerine ayar!

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' etkinliğine İstanbul’dan açılış

Aile Hekimleri İstanbul'da eylemde... Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!

Bel sağlığını korumak için bunlara dikkat!

İstanbul Beylikdüzü’nde babalar günü’ne özel etkinlikler

Bakırköy Kent Lokantası’nda Zeyrek için hayır yemeği

TEMA: Toprağı iyileştirmek, geleceği korumaktır

18 ilde 38 DEAŞ'lı yakalandı!

Kiraz Festivali Gülben Ergen’le final yaptı

Ziynet Sali’den 25. yıl sürprizi: “Bir Garip Olur İçim” yayında!

HPV virüsüne karşı doğru bilinen yanlışlar

Cazın yıldızları Boğaz’da parladı