İftar ile sahur arası 2 litre su içilmeli

İftar ile sahur arası 2 litre su içilmeli

İftar ile sahur arası 2 litre su içilmeli

Uzmanlar, Ramazan’da iftar ile sahur arasında 2 litre su içilmesini öneriyor.

İSTANBUL (İGFA) - Ramazan ayında oruç nedeniyle gün içinde su içememek, baş ağrısı, baş dönmesi veya halsizlik gibi sıkıntılara yol açabiliyor.

Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Hafif etkili susuzluk durumlarında bile kişide halsizlik, yorgunluk ve böbrek sorunları belirtileri görülebiliyor. Dolasıyla Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için iftardan sahura kadar en az 2 litre su içilmeli” açıklamasında bulundu.

İftardan sonra vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşılamak biraz güç olsa da ortalama 2 litre sıvı tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Atasoyu, "Aşırı miktarlarda çay-kahve tüketmekten de uzak durulmalı. Bu içecekler suyun yerini tutmadıkları gibi vücudun su kaybetmesine de yol açıyor” dedi.

"Oruç tutarken ağır egzersizlerden kaçınılmalı" diyen Atasoyu, "Ramazan ayında hafif yürüyüşler, yoga, meditasyon gibi egzersizler yapılabilir ancak vücudu gereksiz yere yormamak, ağır egzersiz yapmamak; terlemeye, yani vücudun ekstradan sıvı kaybetmesine yol açabilecek davranışlarda bulunmamak sağlık açısından önem taşıyor” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: iftar ile sahur arası 2 litre su içilmeli

Yalova'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Fatma Turgut ve Yerel Sanatçılarla Taçlandı

Yurtta bugün hava durumu nasıl olacak?

Burhan Turan 2025 Türkiye Baja Şampiyonası Kepez'de Start Aldı

Yeşilyurt'ta Çilesiz Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Muratpaşa'da kıdemli kent sakinlerine sağlık taraması hizmeti

Manavgat Kudüs Platformu Belediye Başkan Vekili'ni Ziyaret Etti

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Kasım Ayında Seyirciyle Buluşmaya Hazırlanıyor

Burhan Dede Türbesi Aslına Uygun Şekilde Restore Edildi

Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı'nda Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Çorlu'da Cumhuriyetin 102. Yılına 102 Fidan

Esenler Erok'tan TOFAŞ'a farklı tarife

Adalet Bakanı Tunç: 31'i İnşaat Halinde 68 Adliye Binası Yatırım Programında

Yalova Emniyeti Kızılay Haftası'nda İyilik Mesajı Verdi

Adalet Bakanı Tunç, Ege Üniversitesi'nde Türkiye Yüzyılı'nı Anlattı