İl Sağlık Müdürlükleri mahkeme kararlarına uymuyor!

İl Sağlık Müdürlükleri mahkeme kararlarına uymuyor!

İl Sağlık Müdürlükleri mahkeme kararlarına uymuyor!

Birlik ve Dayanışma Sendikası, Anayasa Mahkemesi’nin kararına dayanarak Danıştay tarafından iptal edilen maddeleri gerekçe göstererek işlem yapan İl Sağlık Müdürlükleri ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

ANKARA (İGFA)- Şanlıurfa’da bir aile sağlığı çalışanının herhangi bir şahit ve kanıtı olmaksızın aynı Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı olan eşi ile ilgili iddiası hakkında açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, konu ile ilgili açığa alınan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanın kanıt ve şahitleri bulunmasına rağmen idarenin şu anda hukuken geçersiz maddeleri işleme koyduğunu belirterek hukuksuz ve gerekçesiz işlem yapıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İl Sağlık Müdürlükleri Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına uymuyor ve uygulamamakta ısrar ediyor. İdare halen Anayasa Mahkemesi’nin kararına dayanarak Danıştay tarafından iptal edilen maddeleri gerekçe göstererek işlem yapıyor. Bunun en son örneği Şanlıurfa’da bir aile sağlığı çalışanının herhangi bir şahit ve kanıtı olmaksızın aynı Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı olan eşi ile ilgili iddiasında yaşanmıştır. Konu iddia edilen ve basına yansıtılandan çok farklı olmasına rağmen ve bununla ilgili açığa alınan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanın şahitleri bulunmasına rağmen idare şu anda hukuken geçersiz maddeleri işleme koymuştur. İdareciler kanun ve mahkeme kararlarını takip etmek ve uygulamakla yükümlüdür. Henüz doğruluğu soruşturulmamış bir konuda Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına aykırı uygulama yapmak görevi kötüye kullanmaktır. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı üyelerimize yaşatılan mağduriyetin takipçisiyiz. Kendilerine yapılan bu haksız, hukuksuz ve gerekçesiz işlemler için destekte bulunacağız.”


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali