İletişim, 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' ile ilgili soruları yanıtladı

İletişim,

İletişim, 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' ile ilgili soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin çalışmalarıyla ilgili, Türkiye Gazeteciler Sendikasının (TGS) sorularını yanıtladı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin görev ve faaliyetlerine ilişkin CİMER üzerinden, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında sorular yöneltti.

İletişim Başkanlığı, merkezin teşkilat şemasındaki yeri, bağlı olduğu başkanlık, yasal dayanağı, çalışma usul ve esaslarını düzenleyen mevzuat, personel unvanı ve bütçe başlıklarındaki soruları yanıtladı.

Verilen yanıtta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına, görevlerine yönelik 14 Sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3'üncü maddesi gereği "Kamuoyunun ve ilgili makamların zamanında ve doğru bilgilerle aydınlatılması için gerekli bilgi akışını sağlamak ve bunların kamuoyu üzerindeki etkisinin belirlenmesine ait hizmetleri yapmak." görevi verildiği hatırlatıldı.

Başkanlığın "Türkiye hakkındaki propaganda faaliyetlerini takip etmek, değerlendirmek ve bunlara karşı sorumlu kamu kurumları ile iş birliği yapmak, gerekli tedbirleri almak" ile görevlendirildiği belirtilen yanıtta, Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin bu kapsamda başkanlık makamına bağlı olarak, makam oluruyla kurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Merkezin görevlerinin Türkiye'ye yönelik dezenformasyon faaliyetlerini takip ve dezenformasyonla mücadele etmek olduğuna işaret edilen yanıtta, merkezin Türkiye aleyhine yürütülen psikolojik harekat, propaganda, algı operasyonu, iç ve dış dezenformasyon faaliyetlerini takip ettiği, ülkeye yönelik manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyet gösterdiği kaydedildi.

Faaliyetler çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının internet sayfasında haftalık "Dezenformasyon Bülteni"nin de yayımlandığı bildirilen yanıtta, merkezin faaliyetlerinin kamuoyunun erişimine açık olduğu vurgulandı ve "Söz konusu faaliyetlere bilgi edinme hakkının kullanılmasına ihtiyaç duyulmaksızın başkanlığımızın internet sitesinden ulaşılabilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin çalışmalarını koordinatör, uzman, uzman yardımcısı, sözleşmeli personel ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilen personel ile yürüttüğü aktarılan yanıtta, merkezin müstakil bütçesinin bulunmadığı belirtildi.


Haber Kaynak : İGFA

Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Planı Bakanlık Onayıyla Yürürlüğe Girdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Avrupa Herkes İçin Spor Birliği’nin Yeni Başkanı Doç. Dr. İrfan Kurudirek oldu

Çorlu'da Metruk Binalar ve Ruhsatsız Hurdacı Alanları Yıkılıyor

İzmit Belediyesi, Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

İzmit Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2025'te 150 Binden Fazla Vatandaşa Ulaştı

İzmit Belediyesi Kültür Yayınları Romanya'daki Uluslararası Sempozyumda Sergilendi

Mersin'de Yasa Dışı Bahis ve Dolandırıcılık Operasyonu: 47 Şüpheli Yakalandı

Sakarya açıklarında gemide fenalaşan vatandaş Sahil Güvenlik tarafından tahliye edildi

Tarsus'ta Yoğun Yağışlara Karşı Belediye Ekipleri Sahada

Van'daki SAK Timi, Zorlu Kış Koşullarında Eğitimlerini Sürdürüyor

Jandarma 23 İlde Düzenlediği Operasyonlarda 6 Milyon Uyuşturucu Hap ve 270 Kilogram Madde Ele Geçirdi

Balıkesir'de Motosikletli Jandarma Timleri Önleyici Devriyeleri Sürdürüyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar: "Kocasinan, Sosyal Belediyeciliğin Başkentidir"

Karatay'da Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yerel Yönetimlere Eğitim