İletişim'den 'yapay zeka' uyarısı!

İletişim

İletişim'den 'yapay zeka' uyarısı!

İletişim Başkanlığı, dijital platformlardaki, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Petrolleri reklamı" ve e-ifade çağrısı içeren mesajlar hakkında açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) -Sahte reklam filmleri ve kısa mesaj dolandırıcılıkları hakkında açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Sahte reklam filminde kullanılan görüntülerin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerikan TV kanalı PBS'e 18 Eylül'de yaptığı açıklamalardan alındığının kaydedildiği açıklamada, dolandırıcılık maksadıyla, görüntülere Türkiye Petrolleri logosu eklenmiş, görüntülere eklenen ses yapay zekâ ile üretildiği kaydedilid.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın görüntülerdeki gibi bir açıklaması yoktur" denilen açıklamada, "Bazı cep telefonlarına gelen, 'Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkınızda dosya açıldı. Sanık olarak ifadenizi e-ifade uygulaması üzerinden veriniz' şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır. Kısa mesajdaki link, kullanıcıları zararlı bir uygulamanın kurulumuna yönlendirmektedir. Bu kurulumun yapılması halinde zararlı yazılımla telefonunuz ele geçirilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmî kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz." ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: iletişim'den 'yapay zeka' uyarısı!

Yaz tatilinin gizli tehlikesi: Yüzücü kulağı!

E-Posta pazarlaması 22 milyar dolara ulaşacak

Harita Mühendisi Halil Gök, 20 yıldır cebinde çiçekle çevreyi güzelleştiriyor... 365 gün cebinde çiçek taşıyor

Ticaret'ten uluslararası 3 gözetim şirketine faaliyet yasağı!

Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Paribu Harbiye Açıkhava Konserleri Dedublüman ile başladı

10 ilde 5 organize suç örgütüne 74 gözaltı!

İstanbul Şile 'Milli Birlik' kortejinde buluştu

Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık’ta yangınlara müdahale sürüyor

"En Uzun Gece" destanına ilk temsil

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı