İlhan Berk Şiir Ödülü Oğulcan Kütük'e Verildi

İlhan Berk Şiir Ödülü Oğulcan Kütük

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2025 İlhan Berk Şiir Ödülü'nü Oğulcan Kütük 'Dimdik Bakma Rehberi' adlı eseriyle kazandı. Ödül töreni 18 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 2025 İlhan Berk Şiir Ödülü'nün sahibi belli oldu. Şair Oğulcan Kütük, 'Dimdik Bakma Rehberi' adlı eseriyle ödüle layık görüldü.

Seçici Kurul Kararı

Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Bedriye Aksakal, Tuğrul Keskin ve Gonca Özmen'den oluşan seçici kurul, 10 Kasım 2025 tarihinde gerçekleştirdiği çevrimiçi toplantıda kararını oy birliğiyle aldı.

Seçici Kurulun Gerekçesi

Seçici kurul, ödül gerekçesinde Oğulcan Kütük'ün şiirinin gücünü ve yenilikçi yönünü vurguladı. "Toplumsal-siyasal yıkımların ortasında dünyaya sorgulayıcı gözlerle bakan ve onu yeni zamanın diliyle yeniden var eden bir şiirle okurun ufkunu bin yıldır görmediği ruhuna ve çoktan kanıksadığı hayatına çevirmeyi başardığı; ironi ile lirizmi şaşırtıcı biçimde buluşturduğu" ifadeleriyle eserin değerlendirildiği belirtildi.

Ödül Töreni Heyecanı

Ödül töreni, 18 Kasım Salı günü saat 18.00'de Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Merhum Ferdi Başkan'ın başlattığı bu önemli etkinliği devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Düzenlediğimiz bu etkinlikle hem usta şair İlhan Berk'in mirasını yaşatıyor hem de genç şairlere destek sunarak edebiyat dünyasına katkı sağlıyoruz" dedi.


Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İstanbul'da 5 ilçe de kar tatili listesine eklendi!

Kar tatili bir çok ile yayılıyor! 22 ilde eğitime kar molası

Karabük Belediyesi, Soğuk Havalarda Sokak Hayvanları İçin Mama Dağıtımı Yapıyor

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın'dan Yeni Yıl Mesajı: Birlik ve Dayanışma Vurgusu

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, İl Jandarma Komutanı Kaya'yı Ziyaret Etti

Emekliler Lokali’nde yeni yıl coşkusu

Haliliye'de Buzlanma ve Kar Mücadelesi Gece Boyunca Sürdü

Eyyübiye'de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mücadele: Hastane Yolları ve Ana Caddeler Açık Tutuldu

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, Personelinin Emeklerini Sosyal Medyadan Övdü

Kütahya'da Yılbaşı Öncesi Kuruyemiş Denetimleri Sıkılaştırıldı

Eyüpsultan'da 2025 Yılında 2 Bin 626 Çiftin Nikahı Kıyıldı

Denizli'de 2025 Yılı Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Mamak'ta Kooperatifçilik Modeli İnceleniyor

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya'nın 2026 Yılı Yeni Yıl Mesajı

Eğitimde bir çok yeni proje ve uygulama hayata geçti