İmamoğlu: Görevden alınanın yerine gelecek kişiyi de meclis seçmelidir

İmamoğlu: Görevden alınanın yerine gelecek kişiyi de meclis seçmelidir

İmamoğlu: Görevden alınanın yerine gelecek kişiyi de meclis seçmelidir

İş dünyası, markalar ve sektör temsilcilerinin buluştuğu Brand Week Istanbul 2024'ün açılışında konuşan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulusal ve küresel çapta yaşanan adaletsizliklere vurgu yaparak, ‘kayyım’ uygulamasına özel parantez açtı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12.’si düzenlenen Brand Week Istanbul’a katıldı. ,

Bu yıl ‘Bir Tarihin Başlangıcı’ temasıyla hayata geçen etkinliğin açılışında ‘Yeni ve Adil Bir Başlangıç Mümkün’ başlığıyla tarif ettiği bir konuşma yapan İmamoğlu, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan birinin beş farklı alanda derinleşen adaletsizlikler olduğunu belirterek, "Bu beş temel adaletsizliğe çözüm üretmeden, daha iyi bir gelecek inşa etmemiz mümkün değil.” dedi.

“Görevden alınan belediye başkanı yerine geçici olarak gelecek kişiyi belediye meclisi seçmelidir” diyen Başkan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Evrensel hukuk ve demokrasi standartlarının önümüze koyduğu kurallar bunlardır. Bu yüzden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak inisiyatif alıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki partilerin genel başkanlarıyla bizzat görüşüyorum. Görüşmeyen devam edeceğim. Görüşemeyen, görüşememesini istismar olarak nitelendirip kabul etmeyen insanlara ısrarla gitmeye devam edeceğim. Hiç kimsenin bizim ısrar ve iyi niyetimizden kurtulma şansı yok” dedi. Milletin yaşadığı ekonomi, sağlık, eğitim, adalet, güvenlik sorunlarını duymayanların çok güçlü bir demokratik uyarıya ihtiyaçları olduğunu belirten İmamoğlu, “Burada sizler vasıtasıyla tüm milletime seslenmek isterim... Biz, demokrasiyi koruyacak, özgürlüklere sahip çıkacak sorumlulukla hareket ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Bu süreçte hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Türkiye’nin geleceğinin muhafızı olmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Geleceğe dair tariflediğimiz bütün çağdaş teknik, bilimsel unsurlar kadük kalır aksi takdirde.”

Başkan İmamoğlu, yaptığı sunum sonrasında yerini alarak kendisinden sonra konuşmacı olarak kürsüye çıkan 2024 Nobel Ekonomi ödülü sahibi Daron Acemoğlu’nu dinledi.


Haber Kaynak : İGFA

Burhan Dede Türbesi Aslına Uygun Şekilde Restore Edildi

Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı'nda Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Çorlu'da Cumhuriyetin 102. Yılına 102 Fidan

Esenler Erok'tan TOFAŞ'a farklı tarife

Adalet Bakanı Tunç: 31'i İnşaat Halinde 68 Adliye Binası Yatırım Programında

Yalova Emniyeti Kızılay Haftası'nda İyilik Mesajı Verdi

Adalet Bakanı Tunç, Ege Üniversitesi'nde Türkiye Yüzyılı'nı Anlattı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Karaköprü'de Çankaya Mahallesi'ne İkinci Prestij Sokak Kazandırıldı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-İsviçre Ticaret Hacmi 12 Milyar Dolara Ulaştı

Ağrı'da Düzenlenen Operasyonda 761 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Çorlu Belediyesi ve Trakya Birlik'ten Sosyal Dayanışma İş Birliği

İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu 29 Ekim'de Sahne Alacak

İpekyolu Belediyesi Tüm Mahallelerde Halk Toplantıları Düzenledi