İmamoğlu: İklim krizinin bedelini en savunmasız ödüyor

İmamoğlu: İklim krizinin bedelini en savunmasız ödüyor

İmamoğlu: İklim krizinin bedelini en savunmasız ödüyor

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen COP29 Zirvesi’nde konuştu.

AZERBAYCAN (İGFA) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Oturumu (COP29) kapsamında, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

İmamoğlu, COP29’un, “Yerel Yönetim ve Belediye Eylemi Oluşumu’nun (LGMA) Dünya İklim Eylem Zirvesi’ne Yanıtı” başlıklı oturumlar dizisinin, “Kentsel Liderlik” başlıklı panelinde konuştu. Local Governments for Sustainability (ICLEI) yöneticisi Yunus Arıkan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelin diğer katılımcıları ise Niterói (Brezilya) Belediye Başkanı Axel Grael, Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj ve Tokyo Valisi Yuriko Koik oldu.

 Dünyanın küresel çalkantılar çağında yaşadığının altını çizen İmamoğlu, “Birkaç gün önce yayımlanan bir BM iklim raporu, iklim hedeflerimizde yavaş bir ilerleme kaydedildiğini gösteriyor. Ne yazık ki, bu yavaş ilerlemenin bedelini, en fakir ve en savunmasız olanlar ödüyor. 16 milyonluk bir şehrin belediye başkanı olarak misyonum, kimseyi geride bırakmamaktır” dedi.

MERHUM ALİYEV’İN MEZARINI VE BAKÜ TÜRK ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Başkan İmamoğlu, panelin ardından Türkiye’den gelen basın mensuplarının ve Azerbaycan medyasının COP29 kapsamındaki sorularını yanıtladı.

COP29 Türkiye pavilyonunu da ziyaret eden İmamoğlu, katılımcılarla anı fotoğrafları çektirdi. Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in Bakü’deki kabrini ziyaret eden İmamoğlu, anıt mezara çelenk koyup, dua etti. İmamoğlu, merhum Aliyev’in ardından Bakü Türk Şehitliği’ni de bir ziyaret gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : İGFA

Hamamözü Belediye Başkanı DEMİR, Kaymakam ARSLAN'ı Ziyaret Etti

Altın Portakal'da Görünmeyen Hikayeler Belgesellerle Anlatıldı

Tarsus'ta Üst Geçit Yıkımı Sonrası Trafik Rahatladı

Kağıthane Belediye Meclis Başkan Vekili Nazmi Toro Son Yolculuğuna Uğurlandı

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanlarının Duruşmasında Tahliye Kararı

DİSKİ, Eğil'in 3 mahallesine 2 bin 700 metre içme suyu hattı döşedi

Eskişehir'de Kadın Liderlik Programı Başlıyor

Toroslar'da Okuma Salonu Sayısı 6'ya Yükseldi

Mersin'de Elektrikli Otobüs Dönemi Başladı

Eskişehir'de 'Yol Arkadaşım' Fotoğraf Sergisi Bisiklet Kültürünü Sanatla Buluşturdu

Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvasında Yarı Finaller Tamamlandı

Kayseri'de İnönü-Miralay Nazım Kavşağı Trafiğe Kapatılacak

Aksaray Cumhuriyet Bulvarı'na Gündüz Bakımevi, Kreş ve Çocuk Kütüphanesi Geliyor

Şahinbey Belediyesi Evlilik Okulu'nda 61 Bin Çift Eğitim Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden 5 Bin Öğrenciye Ücretsiz Kaynak Kitap Desteği