İmamoğlu: Tek duygum, 14 Mayıs'ta seçimi kazandıracak akıl

İmamoğlu: Tek duygum, 14 Mayıs

İmamoğlu: Tek duygum, 14 Mayıs'ta seçimi kazandıracak akıl

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT personelinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan İmamoğlu, gazetecilerden gelen, 'Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilmesini nasıl karşıladınız' sorusuna, "Tek duygum; 14 Mayıs'ta seçimi kazandıracak aklı ortaya koyan insanlar olmak" yanıtını verdi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 545 İETT personelinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenen törende gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı yardımcılığıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bir arada olamayacağına ilişkin bir hukuki tartışma ile ilgili gazetecilerin "Sizin bu konuyla ilgili bir hukuki çalışmanız oldu mu?" sorusunu yanıtlayan Başkan İmamoğlu, "Ben, makam tarifi veya o tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek duygum var: 14 Mayıs'ta seçimi kazandıracak aklı, stratejiyi, çalışma yürekliliğini ortaya koyan insanlar olmak. Hep ne söyledim? Ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım. Bunu sahada göreceksiniz" diye konuştu.

SEÇİM KAMPANYASI NASIL YÜRÜYECEK?

Seçim kampanyasının nasıl yürüyeceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan İmamoğlu, "Çalışıyoruz. Tabii genel merkezler çalışıyor. Bizler çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız çalışıyor. Bunların sistemli bir biçimde bir araya geldiği, koordine edildiği bir akılla geleceği o anlamda tasarlarız. Bugünden onunla ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok" yanıtını verdi.

2024’te de bir yerel seçim olduğunu hatırlatan gazeteciler, "Hepimizin merak ettiği şey, Millet İttifakı bu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa, siz cumhurbaşkanı yardımcısı olursanız, yerel seçimde nasıl bir tavır sergilersiniz" sorusunu yöneltti.

Başkan İmamoğlu, bu soruya karşılık ise, “Memlekette o kadar uzun vadeli şeyleri konuşmak, keşke mümkün olsa. 2-3 günde bile neler yaşıyoruz? Onun için sadece bugünden, ‘Her şey çok güzel olacak’ diyeyim size" demekle yetindi.

"AYRIŞMADAN, BÜTÜNLEŞEREK YOLA DEVA ETME MESELESİ..."

İmamoğlu, son olarak "Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilmesini nasıl karşıladınız?" sorusunu ise, "Meseleyi şöyle okuduk biz: Her ne olursa olsun, en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Çünkü bu işin kurucusu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener'in en güçlü lokomotifi olması gerektiği inancıyla, ‘Biz onlara nasıl katkı sunarız’ bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak" şeklinde yanıtladı.


Haber Kaynak : İGFA

Ece Seçkin’den unutulmaz sahne şovu

Ev tekstilinin küresel buluşması HOMETEX 2025 dünyayı buluşturdu

Bakü Fashion Week'te tüm gücüyle 'siyah' sahnede!

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon fuar alanında incelemelerde bulundu

Borsa İstanbul Kız Meslek Lisesi Futsal İl Şampiyonu oldu

Bel ve kas ağrılarını tetikleyen nedenlere dikkat !

Konya Karatay’da geleneksel dostluk ve kardeşlik turnuvaları sona erdi

Bursa, Yeşilay münazara turnuvasında zirvede!

Marmara Denizi'nde sıkı denetim!

İshak Paşa vefatının 538. yılında anılacak

TransAnatolia’nın yarış ruhu festival coşkusuyla birleşti

İstanbul Bakırköylü sporcular “Gençlik Şenliği” turnuvasına katıldı

İstanbul Beylikdüzü'nde çevre seferberliği!

Mardin’de okullar arası sanat buluşması

Milli bisikletçiler 'Balkan' hazırlığında