GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İMECE uydusu koruma altında

İMECE uydusu koruma altında

İMECE uydusu koruma altında

Türkiye’nin ünlü mobilya şirketlerinden Nurus, 15 Ocak’ta uzay yolculuğuna çıkacak İMECE uydusunu koruma altına aldı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İMECE’nin 15 Ocak’ta uzayla buluşacağını açıklamasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Akıncı Tesislerinde bulunan USET’i ziyaret etti. Bakan Varank’a ziyaretinde TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile TÜBİTAK UZAY Enstitü Müdürü Mesut Gökten eşlik etti.

Nurus tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen taşıyıcı kabin ve buna bağlı çalışacak iklimlendirme sistemi İMECE’ye “yürüyen temiz oda” olacak.

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) tarafından geliştirilen İMECE, ABD’de fırlatma rampasında rokete yüklenene kadar güvende olacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, muadillerinin yarı fiyatına yerli ve milli imkanlarla geliştirilen kabinin 14 ayda tamamlandığını kaydederek “İşte klasik olarak mobilya sektöründe düşündüğümüz bir firma, kendi mühendisleri ve teknisyenleri ve kendi tasarımıyla uydu taşıyabilecek yüksek teknolojili bir kabin üretmiş oldu.” dedi.

UYDU TAŞIYACAĞIZ

Nurus Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Tasarımcı Renan Gökyay, COVID-19 başladığında, fabrika içerisindeki çalışma odalarını negatif, pozitif basınçlı temiz odalara çevirdiklerini ve bunu Ankara’daki hastanelerin kullanıma sunduklarını belirterek “TÜBİTAK Başkanı Hasan hocam, bunu görmüş. ‘Bize yürüyen bir temiz oda yapabilir misiniz? Uydu taşıyacağız.’ dedi, ‘Yaparız’ dedim. 14 ay gibi bir sürede bu ürün ortaya çıktı.” dedi.

https://youtu.be/8pXRnNnnPdE

TÜRKİYE’NİN İLK METREALTI ELEKTRO-OPTİK UYDUSU

İMECE ile birlikte Türkiye ilk kez metrealtı çözünürlüğe sahip Elektro-Optik bir uydu kamerasına sahip olacak. Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü görüntü ihtiyacı karşılayacak olan İMECE, 15 Ocak’taki fırlatmanın ardından 48 saat içerisinde görüntü verecek. Bu ay içinde başlayacak testlerin ardından Kasım’da fırlatmaya hazır olması planlanan İMECE, coğrafi kısıtlama olmaksızın Dünya’nın her yerinden yüksek çözünürlüklü görüntü elde edecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: imece uydusu koruma altında

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, Cumhuriyetin 102. Yılını Kutladı

Muş Yeşilce Mahallesi'nde Yol Çalışması Devam Ediyor

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi'nde Müzik Yetenek Sınavları Gerçekleştirildi

Kemer Kick Boks Takımı Antalya Cumhuriyet Kupası'nda Sekiz Madalya Kazandı

Uzmanından 'chia tohumu' uyarısı! Chia'yı bol sıvıyla tüketin

Karting Şampiynası yeniden Körfez'de

Muş Belediyesi Kaldırımları Yeni Araçlarla Temizliyor

Muş Sanayi Sitesi'nde Asfalt Serim Çalışmaları Başladı

Bakırköy'de Cumhuriyet'e özel THM konseri

Muş Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Söylemez, Yeni Mahalle Çar Çayı Projesi'nde İncelemede Bulundu

İzocam’dan farkındalık çağrısı: Enerji tasarrufu geleceği korumaktır

Bursa'da Cumhuriyet Kadınları Tarım Buluşması

Aydınfest Gençlik Festivali'nde 55 Bin Kişi Müzikle Buluştu

Gümüşhane Belediye Başkanı, Parti İl Başkanlarının Ziyaretlerine Teşekkür Etti

İznik Göl Bazilikası Karşılama Merkezi ziyarete açıldı