GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İnce'den 'Özel' hayırlı olsun

İnce

İnce'den 'Özel' hayırlı olsun

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İki lider görüşmesi ardından kameraların geçti. Yargıya yüklenen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iktidarın psikolojik üstünlükle seçimlere girdiğini iddia etti.

ANKARA (İGFA) - CHP'de yaklaşık bir saat süren Özgür Özel-Muharrem İnce görüşmesinin ardından iki isim kameraların karşısına geçti. Görüşmede memleket meselelerini konuştuklarını ifade eden Özgür Özel, önümüzdeki süreçte diyalog halinde olmaya karar verdiklerini ifade etti.

CHP BUGÜN ADAY AÇIKLAMASI YAPMAYACAK

Bugün gerçekleşecek MYK ve PM toplantılarının ardından yeni adaylar açıklanmasının beklendiğini ancak Yargıtay’ın Can Atalay kararının ardından gündemlerinin değiştiğini ifade eden Özel, bugün yapılması planlanan aday gündemli toplantının önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi.

'YARGI İKTİDARIN SOPASI OLMUŞ DURUMDA'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’i tebrik etmek için ziyaret ettiklerini belirtti. İnce, görüşmede seçim sürecine ilişkin kaygılarını dile getirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu memleketin adliyesi, zaptiyesi, tıbbiyesi, mülkiyesi, harbiyesi ele geçirilmiş durumda. Memlekette yargı iktidarın sopası olmuş durumda. Yargının olmadığı bir yerde, yargının düzgün işlemediği bir yerde ekonominin kurallarının düzgün işlemesi mümkün değil.”
‘YARGI AKLINI BAŞINA ALMALIDIR’

“Türkiye’de yargı aklını başına almalıdır. Yargı bizi yoksulluğa sürüklemektedir” diyen İnce, “Bugün dolar 30 TL olmuşsa, euro 35 TL’ye doğru gidiyorsa bunun birinci sorumlusu ekonomistler değil yargıçlardır, savcılardır, siyasetçilerdir” diye konuştu.
Son yaşanan seçimde iktidarın hem cumhurbaşkanlığını hem meclis çoğunluğunu ele geçirdiğini hatırlatan İnce, iktidarın psikolojik üstünlükle seçimlere girdiğini söyledi ve “Cumhuriyet Halk Partisi amiral gemisidir, bugün muhalefetteki en güçlü partidir. Bu konuda görüşlerimizi aktardık. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır, nasıl bir topyekün mücadele edilir; bu konuda görüşlerimizi kendisiyle bunları paylaştık” diye konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçimlere ilişkin İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini açıklamıştı. İmamoğlu da İnce'nin desteğine ilişkin, "Çok net İstanbul'u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul'a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim" açıklamasını yapmıştı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ince'den 'özel' hayırlı olsun

Van'daki SAK Timi, Zorlu Kış Koşullarında Eğitimlerini Sürdürüyor

Jandarma 23 İlde Düzenlediği Operasyonlarda 6 Milyon Uyuşturucu Hap ve 270 Kilogram Madde Ele Geçirdi

Balıkesir'de Motosikletli Jandarma Timleri Önleyici Devriyeleri Sürdürüyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar: "Kocasinan, Sosyal Belediyeciliğin Başkentidir"

Karatay'da Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yerel Yönetimlere Eğitim

Karatay Belediyespor Güreş Takımı, Karaman Turnuvası'ndan İkincilikle Döndü

Haliliye Belediyespor Yıldız Kızlar Takımı, Şampiyonluk Kupasını Başkan Canpolat'a Sundu

Eyyübiyeli Karateci Mehmet Ali Ataş, Türkiye İkinciliğini Kazandı

İzmir’de kiralar 20 kat arttı

Sanayide Marmara dışına tahliye planı

Sadabad Sarayı'nda Tarihi Duvarlar ve Kapılar Aslına Uygun Restore Ediliyor

Ordu'da Toplu Konut Projesi Kuraları Çekildi

Nilüfer'de Mahalle Talepleri Saha Ziyaretleriyle Değerlendirildi

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Şubat Programını Açıkladı

Kartal Kaper Sitesi'nde yaşam başlıyor