İnşaat sektöründeki büyüme üretime yansımadı!

İnşaat sektöründeki büyüme üretime yansımadı!

İnşaat sektöründeki büyüme üretime yansımadı!

İnşaat sektörü 2024 yılında 9,4 büyürken, sektördeki büyüme malzemesi sanayi üretimine yansımadı. Şubat verilerini açıklayan Türkiye İMSAD, sıkılaştırma politikalarının sektör etkisinin sınırlı olduğunu raporladı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği  (Türkiye İMSAD) Aylık Sektör Raporu’nun Şubat 2025 sonuçlarını açıkladı. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,4 artarken, inşaat sektörü ise 2024’te yüzde 9,3 büyüdüğünü raporlayan Türkiye İMSAD;  inşaat sektöründeki yüksek büyümenin malzeme sanayi üretimine yansımadığı ve talebin stoklardan karşılandığına dikkati çekti.

Türkiye İMSAD tarafından her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörünün 2024 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 8,7 büyüdüğü ve 2024 yılı üçüncü çeyrekteki büyümesinin ise yüzde 9,2’den yüzde 11,1 oranına güncellendiği paylaşıldı.

Sıkılaştırma politikalarının inşaat sektörüne etkisinin sınırlı olduğu belirtilirken, deprem bölgesindeki yeniden imar faaliyetleri, yerel seçimler sonrası kentsel dönüşüm ve diğer inşaat faaliyetlerinin destekleyici nitelikte olduğu vurgulandı.

Rapora göre, inşaat sektörü son 9 çeyrektir büyüme gösterdi.

İnşaat sektöründeki yüksek büyümenin oluşturduğu iç talebin büyük ölçüde stoklardan karşılandığına mercek tutuldu. Satış kanalları, bayiler ve üretici firmaların stoklarını kullandığı bilgisi paylaşıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı

KTÜ Akademisyeni ve Eğitim Yöneticisi, Yomra Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bitki Doktoru İstanbullularla buluşuyor

İzmit'te Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor, Malta Mahallesi'nde Vatandaşa Yardım Etti

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, LGS'de Derece Yapan Öğrencileri Kabul Ediyor

Kanada'dan tarihi adım

Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Planı Bakanlık Onayıyla Yürürlüğe Girdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Avrupa Herkes İçin Spor Birliği’nin Yeni Başkanı Doç. Dr. İrfan Kurudirek oldu

Çorlu'da Metruk Binalar ve Ruhsatsız Hurdacı Alanları Yıkılıyor

İzmit Belediyesi, Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

İzmit Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2025'te 150 Binden Fazla Vatandaşa Ulaştı