Interpol'ün aradığı 42 kişi Türkiye'de 'Kafes'lendi!

Interpol

Interpol'ün aradığı 42 kişi Türkiye'de 'Kafes'lendi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-31” operasyonuyla 12 ülke tarafından haklarında INTERPOL’ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile arama kaydı bulunan 42 şahıs yakalandı.

ANKARA (İGFA) - Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Kırklareli, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Sakarya ve Uşak'ta "Kafes-31" operasyonlarını düzenlendi.

Kafes-31 Operasyonuyla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, İsveç, Finlandiya, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Rusya, Türkmenistan ve Özbekistan ülkeleri tarafından haklarında Interpol’ün kırmızı bülten ve acil yakalama mesajı ile arama kaydı olan 42 şahıs yakalandı. Operasyon devam ediyor. Operasyonda yakalanan şahısların, organize suç örgütü üyeliği, yasa dışı silah ticareti, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, göçmen kaçakçılığı, nitelikli ve mali dolandırıcılık, soygun ve hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve vergi kaçakçılığı suçlarından arama kayıtları olduğu tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1748241160227725696

Yılbaşından bu yana Kafes Operasyonları ile kırmızı bültenle aranan 114 kişinin yakalandığı bilgisini veren Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek,devletin nefesinin terör ve işbirlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edeceğini kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı... 'Terörsüz Türkiye' en acil mesele

Bayramda sıcak hava dalgası... Normallerin üzerinde seyredecek

Bursa deniz ulaşımında çağ atlıyor... 3 yeni deniz otobüsü hazırlığı

6 bin 750 kamera yolları izleyecek! Bayram öncesi otobüs firmalarına 10,7 milyon TL ceza!

Vali Sözer, Bilecik'te mesaisine başladı

Türkiye'nin sanat hafızasına dokunan kitap: 'Sesler, Renkler, Yüzler' raflarda

Ünlü şeflerden Kızılay'ın kurban kampanyasına destek

Robotik rehabilitasyonla felçli hastalar yeniden yürüyor!

Mardinli hayırsever İsmail Kaya adına vakıf kuruldu

Adaylar “YKS Gençlik Kampı”yla moral depoladı

11 organize suç örgütüne 90 gözaltı!

Vali Sözer'e Beykoz'dan veda yemeği

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük arzum, Putin ve Zelenskiy’i ve hatta Trump'ı buluşturmak

Türkiye Pickleball'da bölge şampiyonaları belli oldu... Finaller Bursa'da

Büyükçekmece Meclisi'nde Başkan Akgün'ün gözaltı mektubu okundu