İpekyolu Belediye Meclisi'nde Engelli Yurttaşların Sorunları Gündeme Taşındı

İpekyolu Belediye Meclisi

İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Tahir Şapkacı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Van'da yaşayan engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları meclis gündemine getirdi ve yerel yönetim olarak çözüm taahhüdünü yineledi.

İpekyolu Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Eşbaşkan Tahir Şapkacı'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Engelli Yurttaşların Kent İçindeki Zorlukları

Toplantının açılışında konuşan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Tahir Şapkacı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli yurttaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Şapkacı, ilçenin henüz tam anlamıyla engelli dostu bir yer olmadığının farkında olduklarını belirtti.

Van'daki Engelli Nüfusuna İlişkin Veriler ve Temsil Sözü

Şapkacı, "Veriler, Van'da 70 binin üzerinde engelli bireyin yaşadığını gösteriyor. Ancak bu kent, 70 bin engelli için güvenli, ulaşılabilir ve eşitlikçi mi? Bizce değil. Yerel yönetim hizmetlerine en fazla ihtiyaç duyan kesimin engelliler olduğunun farkındayız. Van'da 14 belediyenin tamamını kazanan bir yönetim olarak, engelli bireylerin temsili, sorunlarının görünür kılınması ve çözüm üretilmesi yönündeki sözümüzü bugün bir kez daha teyit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaldırım İşgalleri ve Devam Eden Mücadele

Görev süreleri boyunca engelli yurttaşların sorunlarını dikkate alan çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Şapkacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun en somut örneklerinden biri, İpekyolu'nda kangrene dönüşmüş kaldırım işgallerine karşı verdiğimiz mücadeledir. Bu kentte, en başta engellilerin özgürce yürüyebilmesi, yaşayabilmesi için mücadele ediyor ve edeceğiz. Seçilmiş eşbaşkanlar olarak, her engelli birey için kapsamlı saha çalışmaları yürütmeyi ve ekonomik, sosyolojik, psikolojik tüm ihtiyaçlarına karşılık vermeyi bir görev addediyoruz."

İpekyolu Belediye Meclisi toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.


Van,İpekyolu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da Gençler Yarıyıl Tatilini Doğa Kampında Geçirdi

İki Alatlı Bisiklet Turu'nda Çevre Bilinci ve Anma Etkinliği Gerçekleştirildi

Muş'ta Kar Yağışı Sonrası Temizlik Çalışmaları Yoğunlaştı

İstasyon Mahallesi'nde Kar Temizleme Çalışmaları Tamamlandı

Kars'ta Kar Yağışı Sonrası Belediye Ekipleri Yoğun Temizlik Çalışması Yürütüyor

Nevşehir'de Yarıyıl Tatili İçin Çocuk Şenliği Düzenlenecek

WhatsApp reklamsız aboneliğe hazırlanıyor!

Türkiye'nin denizlerdeki enerji gücü artıyor

Denizli'de Düzenlenen Goalball Kupası'nda Braille Alfabeli Madalyalar Dağıtıldı

Denizli'de Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği İle Renklendi

Kütahya Belediyespor, DMD Hastası Metehan İçin Anlamlı Maç Öncesi Bir Araya Geldi

Başkan Erkek Zagreb’de B40 zirvesinde

Kütahya'da Mesleki Eğitim İçin Stratejik İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eğitimde dijital kaynaklar tek çatı altında

Kepez Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Vatandaşın Evini Yenileyerek Yaşam Kalitesini Artırdı