GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İRADE iki havalimanında görevde

İRADE iki havalimanında görevde

İRADE iki havalimanında görevde

Yerli ve milli hava trafik görüntüleme yazılımı İRADE, İstanbul Havalimanı ile Muğla Dalaman Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından geliştirilen yerli ve milli hava trafik görüntüleme yazılımı İnteraktif Radar Analizi ve Data Ekranı’nın (İRADE) ilk olarak İstanbul Atatürk Havalimanı ve Çukurova Havalimanı’nda kullanılmaya başlandığını anımsattı.

İstanbul Havalimanı ile Muğla Dalaman Havalimanı'nda da İRADE yazılımının kullanılmaya başlandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Trabzon, Antalya, Muğla Milas Bodrum ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına kurulum için çalışmalara başlanmış olup 2025 yılının ilk yarısında kurulumların tamamlanması öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli (ATSEP) ile hava trafik kontrolörleri tarafından hazırlanan yazılım hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, İRADE’nin uluslararası standartlara uygun, güvenli, ileri teknoloji bir sistem olduğunun altını çizdi. Yerlilik ve millilik unsurlarını her projede önemsediklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Sistem, gerçek zamanlı radar görüntüleme, AWOS, ATIS ve METAR verileri, uçuş planı verileri, NOTAM takibi ve AIP erişimi gibi çeşitli veri kaynaklarını tek bir ara yüzde toplayarak hava trafiği yönetiminde kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır.” şeklinde bilgi verdi.

HER ZAMAN TAM ENTEGRASYON

Bakan Uraloğlu, hava trafiğinin kontrol ve idamesi sırasında gerekli olan; otomatik hava gözlem sistemi verileri, AFTN ile NOTAM verileri, güncel AIP erişimi ve meteorolojik radar ve uydu verileri gibi farklı kaynaklardan elde edilen kritik bilgileri tek bir ekranda basit bir şekilde gösteren İRADE’nin hava trafik kontrolörleri için vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Bakan Uraloğlu, “Yüksek verimlilik ve esnek kullanım özelliğine sahip İRADE; kritik sistemlerde dışa bağımlılığımızı azaltıp, her gün gelişen ve büyüyen havacılık endüstrisiyle her zaman tam entegrasyon sağlıyor.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: irade iki havalimanında görevde

Muş'ta Yeni Mahalle'ye İmar Yolu Hizmete Açıldı

Muş Belediyesi'nin Ücretsiz Bağlama Kursu Porsor Ana Kültür Merkezi'nde Başladı

Mustafa Palancıoğlu AB Çalışma Grubu Toplantısı'nda

Demet Akalın tarzıyla geceye damga vurdu

Nevşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Kışlık Giyim Kampanyası Başlattı

Muş Belediyesi Kürtçe Dil Kursu Başvurularını Başlattı

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, Tekirova'daki Seramik Kursunu Ziyaret Etti

Kemer'de Kuzdere Mahallesi'nde Altyapı ve Yol Çalışmaları Tamamlandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Bahçeli Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış'ı Ziyaret Etti

17 ilde on binlerce litre sahte alkol ele geçirildi!

İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi'ne Katıldı

İYİ Parti Karabük İl Yönetimi, Belediye Başkanı Çetinkaya'yı Ziyaret Etti

Gümüşhane'de Mevlana Celaleddin-i Rumi Vefatının Yıldönümünde Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2025'te 41 Sosyal Destek Projesini Hayata Geçirdi

Döne Çakmak İlkokulu, İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan'a Teşekkür Plaketi Verdi