Isabel Muñoz, Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu

Isabel Muñoz, Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu

Isabel Muñoz, Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, ünlü fotoğrafçı Isabel Muñoz’un Göbeklitepe ve çevresindeki arkeolojik alanları çektiği fotoğraflardan oluşan Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye sergisi kapsamında özel buluşmalara ev sahipliği yaptı.

İSTANBUL (İGFA) - Bizzat Muñoz’un rehberlik ettiği turlarda, katılımcılar, sanatçıyı daha yakından tanıma fırsatı bulurken ilk kez Pera Müzesi’nde ziyarete sunulan serginin üretim süreci ve eserler hakkında da ilk ağızdan bilgi edindiler. 

Sergiyi sanatçının rehberliğinde gezen ziyaretçiler arasında, 14-18 yaş aralığındaki Suna’nın Kızları Yaz Enstitüsü katılımcıları, Şanlıurfalı kız çocuklar ve Koç Okulu kız öğrencileri de vardı. Göbeklitepe ve Taş Tepeler’i konu alan fotoğraf çalışmalarını ilham veren buluşmalar kapsamında Muñoz’un kendisinden dinleyen kız çocuklar, bu önemli arkeolojik mirasın güncel sanattaki yansımalarını ilgiyle incelediler.

Çalışmalarında dünya üzerindeki benzersiz yaşam biçimlerini belgelemenin yanı sıra kültürel mirası da kayıt altına alıp geleceğe aktarma çabası sergileyen Isabel Muñoz, bu sergi için yaptığı arkeolojik çalışmaların kendisi için yeni bir deneyim olduğunu söylüyor. Dünyanın en eski kült alanı olabileceği düşünülen Göbeklitepe ve çevresinde, gizem, köken ve sonsuzlukla ilgili soruların peşinden giden İspanyol sanatçı, projenin kendisinde yarattığı heyecanı şu sözlerle ifade ediyor: “İspanya’da zengin bir Paleolitik sanat geleneğimiz var ama Göbeklitepe’de bana hitap eden manevi bir unsur buldum. Kendimi bu kadim kültüre dahil etmeye ve onu kendi tarzımda anlamaya çalıştım. Sahip oldukları yıldız bilgisinden ilham aldım ve görüntülerimi oluşturmak için doğal ışığa yakın bir aydınlatma kullandım.”

Farklı coğrafyalardan kültürlerin yaşam biçimlerini, ritüellerini ve geleneklerini gözleyen ve yeni hikâyelerin peşinden giden sanatçı, “Görsel aracın gücüne ve sanatın, yaşam ve güzellik de dahil olmak üzere pek çok şeyi anlatabileceğine inanıyorum. Fotoğrafçılığımın insanlara farklı şekillerde destek olabileceğini düşünmek bana büyük bir memnuniyet veriyor.” diyor.


Haber Kaynak : İGFA

Emekli Başkomiserin Torunu, Polis Üniformasıyla Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Gençlere Yenilikçi ve Cesur Olma Çağrısında Bulundu

Haliliye Belediyesi, İlkokul Öğrencilerine Yönelik Psikolojik ve Beslenme Eğitimi Düzenledi

Tarihi Kâğıthane Köyü Karakolu, Kitap Kafe ve Turizm Ofisi Olarak Hizmete Hazırlanıyor

Tepebaşı-Cumhuriyet Sanat ve Kitap Şenliği Eskişehir'de Başladı

Odunpazarı Belediyesi'nin Tekstil Merkezi, Türkiye'nin En Başarılı 8 Projesi Arasında Yer Aldı

Atatürk'ün Kayseri'ye Gelişinin 106. Yılı Törenle Kutlandı

Nilüfer Belediyespor, Beykoz deplasmanında kritik galibiyet aldı

Yeşilyurt'ta Öğrencilere Deprem Eğitimi ve Simülasyonu

Odunpazarı'nda Girişimci Kadınlar Projesi Tanıtıldı

Kahramanmaraş'ta Gençlik Buluşması: Görgel ve Bilal Erdoğan Gençlerle Söyleşti

Alzheimer Hastalığının Tıbbi ve Hukuki Boyutları Nilüfer'de Masaya Yatırıldı

Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu

Terlemez Baba Türbesi ve Mescidi'nde Restorasyon Çalışmaları Başladı