İsrail ile 71 yıl sonra 'Hava Ulaştırma Anlaşması' yenilendi

İsrail ile 71 yıl sonra

İsrail ile 71 yıl sonra 'Hava Ulaştırma Anlaşması' yenilendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye-İsrail arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında 71 yıl aranın ardından yeni hava ulaştırma anlaşmasının parafe edildiğini duyurdu. Mutabakat zabtı ile Türkiye'deki herhangi bir noktadan İsrail'e uçuş gerçekleştirilmesi mümkün hale geldi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile İsrail arasında 4 Temmuz’da İstanbul’da sivil havacılık müzakereleri gerçekleştirildiği belirtilerek, mutabık kalınan hususları kaleme alan Mutabakat Zaptı için dün telekonferans yoluyla imza töreni düzenlendiği kaydedildi.

TÜRKİYE'DEN 5 ÇIKIŞ NOKTASI

Hava ulaştırma ve havacılık güvenliği alanında iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirecek konuların imza altına alındığı vurgulanan açıklamada, "“İsrail havayolu şirketlerinin uçuş yapabilmesi adına havalimanlarımızda alınacak ilave güvenlik önlemleri için çalışma grubu kurulması hususunda mutabık kalındı. Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Kemal Yüksek ve İsrail Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü Joel Feldschuh, 1951 tarihli hava ulaştırma anlaşmasının yerine geçecek olan yeni hava ulaştırma anlaşmasını parafe etti. Parafe edilen anlaşma ile birlikte Türk havayolu şirketlerinin İsrail’e gerçekleştirdikleri uçuşlar için ülkemizde İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Dalaman olmak üzere 5 çıkış noktası bulunuyor. Yeni yapılan anlaşma ile Türkiye’deki herhangi bir noktadan İsrail’e uçuş gerçekleştirilmesi mümkün hale geldi”" denildi.


Haber Kaynak : İGFA

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!

Ünlü manken Hazal Çakmak, dünya çapında başarıyla parlıyor

Marmara Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem

Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak

Tasavvufun ustaları İstanbul'da buluştu

İBB’nin Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen herhangi bir dosyası yok!

İstanbul Büyükçekmece'de otluk alanda yangın