İstanbul 900 bin çocuğu besleyecek

İstanbul 900 bin çocuğu besleyecek

İstanbul 900 bin çocuğu besleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ kapsamında öğrencilere sağladığı beslenme desteği başladı. 39 ilçede, 100’ün üzerinde okulda gerçekleşecek dağıtımlar, yıl boyunca devam edecek.

İSTANBUL (İGFA) - Ailelerin yaşamakta olduğu ekonomik zorluklara kayıtsız kalmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler için ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ hazırladı. Proje kapsamında ilk ve ortaokula giden öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için okul önlerinde beslenme desteği sağlanıyor.

Dağıtımın gerçekleştiği okullardan biri Zeytinburnu’ndaki Veliefendi İlkokulu oldu. Beslenme desteği, okulun giriş kapısına yerleştirilen dağıtım araçları ve personellerince gerçekleştirildi. Beslenme desteğinin içerisinde taze besinlerle hazırlanmış sandviç, süt, meyve, kuruyemiş ve su bulunuyor.

900 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ kapsamında, çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilere her gün 5 bin adet beslenme desteği sağlanacak. 

2023 yılında başlayan projede şu ana kadar öğrencilere 1.283.385 adet beslenme paketi ulaştırdı. 2024-2025 eğitim yılı içerisinde 180 okul günü boyunca dağıtılacak olan beslenme desteğinin yılsonuna kadar 900 bin öğrenciye ulaştırılması hedefleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul 900 bin çocuğu besleyecek

İBB'den Marmara Denizi'nde derin temizlik

Kütahya Ticaret Borsası'ndan Hollanda çıkarması

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği