İstanbul Bakırköy Belediye Tiyatroları perde açtı

İstanbul Bakırköy Belediye Tiyatroları perde açtı

İstanbul Bakırköy Belediye Tiyatroları perde açtı

Bakırköy Belediye Tiyatroları, yeni sezonunu Marius von Mayenburg’un "Çirkin" adlı eseriyle açarak büyük alkış topladı. Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, açılışa katıldı ve yaşamını yitiren oyuncu Doğacan Taşpınar'ı andı.

İSTANBUL (İGFA) - Bakırköy Belediye Tiyatroları, 2025- 2026 sanat sezonunun ilk prömiyerini Alman yazar Marius von Mayenburg’un absürt tiyatro eseri “Çirkin” ile yaptı.

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yeni sezona “merhaba” diyen oyunu Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu vatandaşlarla beraber izledi. Prömiyer, eserin etkileyiciliği ve oyuncuların başarılı performansı ile sanatseverlerden büyük alkış topladı.

Güçlü oyuncu kadrosuyla birbirinden değerli oyunları vatandaşlarla buluşturan Bakırköy Belediye Tiyatroları, perdelerini Alman yazar Marius von Mayenburg’un kaleme aldığı “Çirkin” ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde açtı. Yönetmenliğini Yelda Baskın’ın yaptığı absürt tiyatro oyunu, BBT oyuncuları Tolga İskit, Ali Rıza Kubilay, İlkin Tüfekçi ve Can Esmeray’ın başarılı performanslarıyla; günümüz dünyasında egemen olan güzellik idealine boyun eğen insanın aynılaşma ve kimliksizleşme sürecini mizahi ve eleştirel bir üslupla gözler önüne sererek sanatseverleri güldürürken düşündürdü. 2025-2026 sanat sezonunun yoğun ilgiyle karşılaşan ilk prömiyerine katılan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden BBT oyuncusu Doğacan Taşpınar’ı andı.

“KÜLTÜR VE SANATIN KALBİNİN BAKIRKÖY’DE ATMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Sezonun ilk oyununu izlemeye gelen Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, duygu dolu anlar yaşadığını ifade ederek, "Bakırköy Belediye Tiyatroları, 36 yıllık geçmişinde İsmail Hakkı Dümbüllü, Haldun Taner, Afife jale, Yıldız Kenter, Ferhan Şensoy ve şuan adını sayamadığım ustaların sanat mirasını kendine rehber edinerek, yeni eserler, yeni tiyatrocular ve yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Bu sezon perdelerimizi “Çirkin” oyunu ile açtık. Genel Sanat Yönetmeniz Ragıp Savaş’ın yönetiminde yeni sezonda da güzel işlere imza atacağız. Ragıp Hocamızın bu alandaki emekleri asla yadsınamaz. Hepinizin huzurunda kendisine teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde dekorundan, ışığına ve kostümüne, çevirmeninden oyuncularımıza kadar bu oyunu sahneye koyan tüm ekibimize de teşekkür ediyorum. Tüm salonumuz doluydu, hep beraber keyifle izledik, muhteşemdi. Hemşerilerimizin bu oyunu mutlaka izlemesini istiyorum. Tabi ne yazık ki yeni sezona biraz eksik, biraz da buruk başlıyoruz. Kısa bir süre önce genç yaşından aramızdan ayrılan, Bakırköy Belediye Tiyatroları oyuncumuz, ekip arkadaşımız Doğacan Taşpınar’ı da saygı ve rahmetle anıyorum. Bakırköy Belediyesi olarak, tiyatronun bu dönüştürücü ve birleştirici gücüne inanıyor, kültür ve sanatın kalbinin Bakırköy’de atması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Bakırköy Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, “Mayenburg, çok önemli bir yazar. Çok zor bir oyun ama oyun ne kadar absürt ve anlaşılmaz olursa olsun seyircide mutlak bir karşılığı oluyor. Dolayısıyla seyirciyi içine alan, müthiş bir reji. Çok çalışıldı, her şey çok hesaplandı ve böyle olunca da oyun seyirciden bu karşılığı gördü. Sadece bununla kalmıyoruz, önümüzde çocuk oyunumuz var, arkasından iki kişilik bir oyun daha provaya başlayacak. Bir müjdemiz daha var; İBB Millet Bahçesi’nde bulunan Baruthane Sahnesi’nde Bakırköy Belediye Tiyatroları perde açacak. Orada da iki-üç kişilik niş oyunları sahneleyeceğiz. Bakırköy Belediye Tiyatroları büyüyor, daha da büyüyecek. Çoğalacak ve daha çok seyirciye erişecek” diyerek Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’na sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.


Haber Kaynak : İGFA

İzmit Belediyesi Kültür Yayınları Romanya'daki Uluslararası Sempozyumda Sergilendi

Mersin'de Yasa Dışı Bahis ve Dolandırıcılık Operasyonu: 47 Şüpheli Yakalandı

Sakarya açıklarında gemide fenalaşan vatandaş Sahil Güvenlik tarafından tahliye edildi

Tarsus'ta Yoğun Yağışlara Karşı Belediye Ekipleri Sahada

Van'daki SAK Timi, Zorlu Kış Koşullarında Eğitimlerini Sürdürüyor

Jandarma 23 İlde Düzenlediği Operasyonlarda 6 Milyon Uyuşturucu Hap ve 270 Kilogram Madde Ele Geçirdi

Balıkesir'de Motosikletli Jandarma Timleri Önleyici Devriyeleri Sürdürüyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar: "Kocasinan, Sosyal Belediyeciliğin Başkentidir"

Karatay'da Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yerel Yönetimlere Eğitim

Karatay Belediyespor Güreş Takımı, Karaman Turnuvası'ndan İkincilikle Döndü

Haliliye Belediyespor Yıldız Kızlar Takımı, Şampiyonluk Kupasını Başkan Canpolat'a Sundu

Eyyübiyeli Karateci Mehmet Ali Ataş, Türkiye İkinciliğini Kazandı

İzmir’de kiralar 20 kat arttı

Sanayide Marmara dışına tahliye planı

Sadabad Sarayı'nda Tarihi Duvarlar ve Kapılar Aslına Uygun Restore Ediliyor