İstanbul Bakırköy'de pembe balonlar farkındalık için gökyüzünde

İstanbul Bakırköy

İstanbul Bakırköy'de pembe balonlar farkındalık için gökyüzünde

İstanbul'da Bakırköy Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ortaklığıyla Cumhuriyet Meydanı’nda gökyüzüne pembe balonlar uçurdu.

İSTANBUL (İGFA) - Bakırköy Belediyesi, her yıl Ekim ayında kutlanan Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla MEMEDER ortaklığı ile anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Erken teşhis, hayat kurtarır” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar gökyüzüne pembe balonlar bırakarak farkındalık mesajı verdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Etkinliğe MEMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Leman Otlu, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve MEMEDER Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Beyza Özçınar ile Prof. Dr. Neslihan Cabioğlu, Gelişim Üniversitesi akademisyenleri ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve Tıp Fakültesi öğrencileri, Dünya Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi, CHP Bakırköy ilçe örgütü, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte, katılımcıların hep birlikte pembe balonları gökyüzüne bırakmasıyla dayanışma dolu anlar yaşandı.

Etkinlikte konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Bugün baktığımızda dünya genelinde her 14 saniyede bir meme kanseri teşhisi konuluyor. Bu tabloyu tersine çevirmek, yine bizlerin elinde. Meme kanseri, erken teşhisle birlikte tedavi şansının en yüksek olduğu hastalıklardan biri. Her yıl binlerce kadın, erken farkındalık sayesinde yaşamına umutla devam ediyor. Bu etkinlik, o umudu paylaşmanın, dayanışmanın ve bilincin simgesi olacak. Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan gökyüzüne bıraktığımız balonların, yüzlerce kadının erken teşhis konusunda adım atmasına öncülük edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Bakırköy Belediyesi olarak kadınların yaşamına dokunan çalışmalara imza attıklarını belirten Ovalıoğlu, İBB ile yaptıkları işbirliği çalışmasıyla yaklaşık 500 kadına sağlık taraması yaptıklarını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Denizli Büyükşehir'den Gençlere Turizm Tanıtım Projesi

Mamak'ta Muhtarlar Günü Kutlaması Gerçekleştirildi

Mamak'ta Durali Alıç Kreş ve Gündüz Bakımevi Hizmete Açıldı

Kepezspor, İnegölspor deplasmanından puan hedefliyor

Kepez Belediyesi Demirel Mahallesi'nde yol yenileme çalışmalarına başladı

Mamak'ta Spor Salonu Çatısına Güneş Enerjisi Santrali Kuruldu

Alanya'da Yangın Sonrası Zeytin Fidanı Dağıtımı Başladı

Kepez'de Aktoprak Mahallesi'ne 1867 Metrelik Asfalt Yatırımı

CHP Yerel Yönetimler Heyeti Pamukkale Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Nilüfer'de Cumhuriyet'in 102. Yılı Spor ve Sanatla Kutlanacak

Eyüpsultan Kent Lokantası binlerce kişiye hizmet veriyor

Manavgat Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek, Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Pamukkale ve Kıpçak Belediyeleri Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

Bolu Belediyesi Türk Müziği Topluluğu 'Karışık Kaset 2' Konseriyle Sanatseverlerle Buluştu

Bolu Belediyesi'nden 29 Ekim Fener Alayı ve Konser Daveti