İstanbul Bakırköy'den emekli ve öğrencilere nakdi destek

İstanbul Bakırköy

İstanbul Bakırköy'den emekli ve öğrencilere nakdi destek

İstanbul'da Bakırköy Belediyesi, öğrencilere eğitim yardımı ile emeklilere bir kereye mahsus 5 bin lira pazar desteği yapılmasına karar verdi. Mecliste alınan kararla ilk ve orta okul öğrencilerine 900 lira, lise öğrencilerine ise bin 250 lira aylık yardım yapılacak

İSTANBUL (İGFA) - Bakırköy Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşimi, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu başkanlığında gerçekleşti. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda geçtiğimiz aylarda yapılan hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Ovalıoğlu, çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti. Meclis toplantısında artan ekonomik zorluklara dikkat çeken Başkan Ovalıoğlu, yeni sosyal yardımların verileceğini açıkladı.

Başkan Ovalıoğlu bu kapsamda ilçede yaşayan ve gerekli kriterleri sağlayan emekli vatandaşlara bir kereye mahsus 5 bin TL pazar desteği yardımında bulunulacağını söyledi. Başkan Ovalıoğlu bir diğer yardımın ise ilk ve orta öğretim ile lisede okuyan öğrencilere yönelik olduğunu ifade etti. Yardımın bir kereye mahsus olmadığını ifade eden Başkan Ovalıoğlu, eğitim-öğretim dönemini kapsayan 8 ay boyunca devam edeceğini belirtti. Yardım miktarının belirlenmesi için meclis üyelerinden komisyon oluşturuldu. Komisyon yaptığı toplantı sonrası ilk ve orta okul öğrencilerine 900 TL, lise öğrencilerine ise 1250 TL yardım yapılmasına karar verdi. Mecliste görüşülen bu maddeler oy birliğiyle kabul edildi.  

BAŞVURULAR İNTERNET SİTESİNDEN

Eğitim Yardımı için başvuru tarihleri 16 Eylül – 4 Ekim 2024 arası olarak belirlenirken, Pazar Desteği için başvuruların 23 Eylül 2024 itibarıyla alınacağı belirtildi. Şartları öğrenmek ve başvurmak isteyen vatandaşlar, Bakırköy Belediyesi’nin www.bakirkoy.bel.tr adresinden bilgi edinecek ve başvurabilecekler.


Haber Kaynak : İGFA

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı

Boğaz geçiş ücretlerine ayar!

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' etkinliğine İstanbul’dan açılış

Aile Hekimleri İstanbul'da eylemde... Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!

Bel sağlığını korumak için bunlara dikkat!

İstanbul Beylikdüzü’nde babalar günü’ne özel etkinlikler

Bakırköy Kent Lokantası’nda Zeyrek için hayır yemeği

TEMA: Toprağı iyileştirmek, geleceği korumaktır

18 ilde 38 DEAŞ'lı yakalandı!