İstanbul Beylikdüzü uluslararası finallere ev sahipliği yaptı

İstanbul Beylikdüzü uluslararası finallere ev sahipliği yaptı

İstanbul Beylikdüzü uluslararası finallere ev sahipliği yaptı

Bu yıl "into the deep" (okyanus) temasıyla gerçekleştirilen uluslararası robot yarışması FTC'nin Üsküdar'daki ön elemelerinin ardından Beylikdüzü'ndeki finalleri de yapıldı.

İSTANBUL (İGFA) - First Team Challenge (FTC) Türkiye Şampiyonası, Beylikdüzü Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Her biri ortaokul düzeyinde 15'er yarışmacıdan oluşan 16 takımın yarıştığı turnuvada birincilikleri TAKEV Ortaokulu’nunRobotakevtakımı, ALKEV (Alman Liseliler Kültür Eğitim Vakfı) Özel Okulları’nın Junior AG Robotik takımı ve ODTÜ Koleji’nin Cartesiantakımı elde ettiler. İpi göğüsleyenler ülkemizi 25 Nisan'da ABD'de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda temsil edecekler.

Beylikdüzü Belediyesi ile Fikret Yüksel Vakfı'nın iş birliğiyle düzenlenen, aralarında Darüşşafaka Lisesi'nin de bulunduğu okulların ve çeşitli topluluk takımlarının katıldığı şampiyonada, geleceğin mühendisleri tasarladıkları robotlarla hünerlerini sergiledi.

Açılış töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yarışmada 16 takımın mücadele ettiğini belirterek, "Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan da onur duyuyoruz" dedi. Başkan Çalık, pit alanlarını dolaşarak gençlerin geliştirdiği robotları inceledi.

Etkinlik ödül töreni, kemençe ve dans şovuyla son buldu.


Haber Kaynak : İGFA

Akyazı'da kırsal ulaşım için asfalt çalışmaları hız kesmiyor

Cumhuriyet'in 102. Yılı Pendik'te Bilal Sonses Konseriyle Kutlandı

Antalya'da Cumhuriyet'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Samsun'da Sanat Sezonu Görkemli Açılışla Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aydıncık'ta Üreticilere Fide ve Güneş Paneli Desteği Sağladı

Mehmetçik Vakfı'ndan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'na Teşekkür Ziyareti

Yalova Belediyesi, Bulgaristan'ın Smolyan Şehrinden Gelen Heyeti Ağırladı

Eski Bağlar, Diyarbakır'ın en acil kentsel dönüşüm gerektiren bölgesi olarak öne çıkıyor

Lions gençleri küresel sorunlara çözüm arıyor... Uluslararası iki yarışmaya başvurular başladı

Samsun Belediye Başkanı Halit Doğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Aliya İzzetbegoviç, vefatının 22. yılında Sakarya'da düzenlenen panelle anıldı

İstanbul Beylikdüzü'nde çocuklar Cumhuriyeti resim ve şiirlerle anlattı

Yalova'da Cumhuriyet'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi 2025'te 602 Bin 860 Metre Yol Çalışması Gerçekleştirdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Gerçekleştirildi