İstanbul Çamlıca Kulesi turistik mekanların gözdesi oldu

İstanbul Çamlıca Kulesi turistik mekanların gözdesi oldu

İstanbul Çamlıca Kulesi turistik mekanların gözdesi oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'un simgelerinden Çamlıca Kulesi'nin bir yılda 563 bin kişiyi ağırladığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Son 20 yılda ulaştırma ve iletişimde önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, bu projelerden birinin de Çamlıca Kulesi olduğunu, kulenin 29 Mayıs 2021’'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını anımsattı.

İstanbulluların yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi odağı olan Çamlıca Kulesi'’nin cazibe merkezi haline geldiğine dikkat çeken Karaismailoğlu, "“Çamlıca Kulesi'nin uzunluğu 369 metre, deniz seviyesinden yüksekliği ise 587 metre. Bu özelliği ile Avrupa'nın en yüksek kulesi konumunda bulunuyor”. 7'’den 70’'e herkesin Çamlıca Kulesi’ni ziyaret ediyor. Bir yılda toplam 563 bin kişinin ağırlandığı kule, İstanbul’'un gözde turistik mekanlarından biri haline geldi. Çamlıca Kulesi’'ni Ramazan Bayramı boyunca 19 bin 176 kişinin ziyaret etti. 4 Mayıs'’ta da 7 bin 821 kişi ile günlük ziyaretçi rekoru kırıldı" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Çanakkale'de Kasım Ayında Kültür Sanat Etkinlikleri Başlıyor

Şanlıurfa'da 3. İyi Pamuk Tarla Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Patnos'ta Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya'da otogarda usulsüz hayvan ve balık taşımacılığına operasyon

Altın Portakal'da Şerif Gören anıldı, sinema sektörü masaya yatırıldı

ÇOMÜ'de Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı Başlıyor

Patnos'ta 300 Metrelik Havuz Projesi Hayata Geçiyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Emniyet Müdürlerini Ziyaret Etti

Kentlerin geleceği masaya yatırılıyor

Kâğıthane'de Can Dostlar Ofisi Sokak Hayvanları İçin Hizmete Hazırlanıyor

Hamamözü'ne 94 TOKİ Konutu Yapılıyor

İklim krizi kentlerin geleceğini tehdit ediyor

Haliliye'de Park Yenileme Çalışmaları İlçeyi Güzelleştiriyor

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Orman İşletme Müdürü Tepe'yi Ziyaret Etti

Muş Tarihi Çarşı'da Aydınlatma Yenileme Çalışmaları Başladı