İstanbul Eyüpsultan'da tarihi karakol 'İstiklal Kütüphanesi'ne dönüştü

İstanbul Eyüpsultan

İstanbul Eyüpsultan'da tarihi karakol 'İstiklal Kütüphanesi'ne dönüştü

İstiklal Harbi Zaferi'nin 100. yılında, adını destansı mücadeleden alan İstiklal Kütüphanesi, İstanbul Eyüpsultan'da kapılarını açmaya hazırlanıyor.

İSTANBUL (İGFA) -  İstiklal Harbi Zaferi'nin merkezlerinden olan Eyüpsultan’daki tarihi karakol binasının yeniden işlevlendirilmesiyle Eyüpsultanlıların hizmetine açılacak konsept kütüphanede, o dönemi anlatan kıymetli eserler yer alıyor.

İstiklal Harbi dönemini konu alan 8 bin kitap kapasitesi ile aynı anda 48 kişinin aynı anda kullanabileceği kütüphane üyelik sistemi ile çalışacak. Kütüphaneden alan ve döneme ilişkin çalışma yapan lisans ve lisansüstü öğrencileri, akademisyenler, araştırmacılar istifade edebilecek.

28 Ekim Cuma günü açılışı gerçekleştirilecek olan İstiklal Kütüphanesi ile ilgili konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "İstiklal Harbi'nin 100. yılında, zaferin merkezlerinden olan Eyüpsultan'daki tarihi karakol binasının restorasyonunu tamamlayarak kütüphane haline getirdik. Bu özel mekana yakışır şekilde, tarihi dokusunu da bozmadan çalışmalarımızı tamamladık ve adına "İstiklal Kütüphanesi" dedik. Geçmişten aldığımız ilhamla, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla hizmete devam ediyoruz. Tüm İstanbul'a hayırlı olsun" dedi.

İstiklal Kütüphanesi kütüphanecilik hizmetinin yanında dijital içerik üretimi de yapılacağı, akademi ile ortak projeler geliştirecek enstitü hüviyetine de sahip olacağı kaydedildi.

Eski Yeniçeri Kulluğu yerine Eyüp Emniyet Amirliği binası olarak yapılan karakol binası, üzerinde yer aldığı yapı adasının üç yönüne de cephe veriyor.

Giriş kapısı beşik kemerli olan tarihi karakolun üzerine mermer kitabe taşı yerleştirilmişti. Kitabede talik hattı ile "Eyüp Sultan Polis Merkezi 1340" yazıyor.


Haber Kaynak : İGFA

Yangın riskine karşı tatilde nasıl davranmalıyız?

Maltepe'nin cadde ve sokakları yenileniyor

Adıyaman Belediye Başkanı göreve iade edildi!

Nazım Hikmet Yaz Kampı'nın 10'uncusu tamamlandı

Genç izciler doğa ile iç içe keyifli bir deneyim yaşadı

Yapay zeka ajanları: Yeni nesil kurumsal zekayı şekillendiren yetenekler

Keşanlı atlet Türkiye Masterlar'da altın madalya kazandı

81 ilde sahte alkol operasyonu... 62 bin litre alkol ele geçirildi

Sahte diploma ve ehliyet çetesine büyük darbe

Arabuluculukla 271 bin vatandaş adliyeye gitmeden sorunları çözdü

İstanbul'da Sevgi ve Güven sitelerinin yeni temeli atıldı

Kerem Kazaz, Finlandiya Rallisi'nden başarıyla döndü

Türkiye Otomotiv Sektörü Temmuz'da rekor kırdı... Hafif araç satışları 108 bine yaklaştı

Bakan Uraloğlu’ndan powerbank uyarısı: Uçuşta kullanımının yasaklanmasını tavsiye ettik

Maltepe Belediyesi'nde ikinci dönem postür analizi yapıldı