GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

İstanbul kar yağışına hazır

İstanbul kar yağışına hazır

İstanbul kar yağışına hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışına karşı önlemlerini aldı. 60 farklı noktaya, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi kuruldu. Toplam 7.421 personel 1.582 araç ile sahada görevlendirildi.

İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk sahasındaki toplam 4 bin 23 km’lik yol ağında, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için hazırlığını yaptı. 465 farlı noktaya, kar küreme araçları, solüsyon ve tuzlama ekipmanları konuşlandırıldı. 

60 noktada kurulan BEUS'tan (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) sayesinde, olası buzlanmalara anında müdahale edilecek. Üstgeçitler, otobüs durakları, meydanlar, ana yollarda anında kullanılmak üzere belli noktalara toplam 206 bin ton tuz yerleştirildi. Ana yollar ve çevre yollarında çekici ve kurtarıcı araçlar görevlendirildi. Kar kürüme aparatlı traktörler ile köy yolların açık tutulması için de planlama yapıldı.

CAN DOSTALRIMIZA GÜNLÜK 1 TON MAMA

Havaların soğumasıyla, kentin ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için besleyici değeri yüksek kuru mama desteği sağlandı. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü can dostlarımız için 500 noktada, günlük 1 ton mama desteği sunacak.

EVSİZ VATANDAŞLAR İBB MİSAFİRHANELERİNDE KONUK EDİLECEK

Zorlu kış şartlarında sokakta kalan evsizler, zabıta ekipleri tarafından tespit edilip, sağlık kontrollerinin ardından İBB misafirhanelerinde konuk edilecek. Halihazırda 404 erkek (Esenyurt), 18 kadın (Kayışdağı) olmak üzere 422 evsiz vatandaş misafir ediliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul kar yağışına hazır

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı

Boğaz geçiş ücretlerine ayar!