İstanbul Maltepe'de 'Üreten Engelliler'de yeni dönem

İstanbul Maltepe

İstanbul Maltepe'de 'Üreten Engelliler'de yeni dönem

İstanbul'da Maltepe Belediyesi’ne bağlı Üreten Engelliler Merkezi’nde yeni eğitim- öğretim dönemi başladı.

İSTANBUL (İGFA) - Maltepe Belediyesi’ne bağlı Feyzullah Mahallesi Ayerdem Sokak’ta bulunan Üreten Engelliler Merkezi’nde tadilat ve yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2025-2026 eğitim- öğretimleri başladı.

Özel gereksinimli bireylere hizmet verilen merkezde engelsiz bir yaşamı mümkün kılmak için çalışmalar yapılıyor.

Özel gereksinimli bireylerin üretime, öğrenmeye ve gelişmesine destek veren merkezle ilgili bilgi veren yetkililer “Burada el sanatları kurslarıyla üretim yapılıyor. Bireyler eserlerini satarak kendi gelirlerini elde ediyorlar. Müzik, dans, spor gibi etkinliklerle bireyler hem sosyalleşiyor hem de hayatın içinde daha güçlü şekilde yer alıyorlar” şeklinde konuştular.

Merkezin sadece bireyler için değil aileleri için de bir dayanışma noktası olduğuna dikkat çeken yetkililer “Özellikle annelerimiz burada hem destek buluyor hem de ev ekonomisine katkı sağlama olanağı elde ediyor. Bizim için en önemli şey engelleri birlikte aşarak üretmek, paylaşmak ve hayata umutla bakmak. Engelleri birlikte aşıyor birlikte üretiyoruz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

iOS’un konum bildirimleri, gizliliği konusunda kafa karıştırıyor!

Türk Kanser Derneği’nden meme kanseri uyarısı

Malatya-Nurdağı hattı lojistiğe güç katacak

Sakarya’da tiyatro perdesine görkemli açılış

İstanbul Maltepe'de 'Üreten Engelliler'de yeni dönem

İstanbul'da binlerce kız öğrencinin geleceği aydınlanıyor

Türkiye’nin ihracatı 9 ayda 200 milyar doları aştı... 27 il 1 milyar bandını geçti

Suat Güzey’in motor tutkusu

Sandstone Easydrip™ Plus Kalem İğneleri Türkiye'de piyasaya çıktı... Rahatlık ve kontrol için patentli altıgen hub

25 ilde 274 'siber' gözaltı!

Funda Karayel’in “Rota Bilinmez” kitabı Türkevi’nde tanıtıldı

Afyon'da müzik fırtınası başlıyor! Jolly Joker 15. mekânını Berkay'la açıyor

Şanlıurfa’nın pamuğu moda ile buluştu... Modacı Erol Albayrak’tan Urfa'da muhteşem defile

Animasyon sektörü 2034'te 895 milyar doları aşacak

A Milli Takım'da şok ayrılık! İzinsiz ayrılan Özer'in yerine Şengezer çağrıldı