İstanbul Photo Awards'un 10. Yıl Sergisi, New York'ta açıldı

İstanbul Photo Awards

İstanbul Photo Awards'un 10. Yıl Sergisi, New York'ta açıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Türkevi’nde Anadolu Ajansı’nın düzenlediği İstanbul Photo Awards’un 10. yılına özel sergi, sanatseverlerle buluştu.

Özlem Özgüt Yörekli - abdpost.com / ABD (İGFA) - ABD New York'taki Türkevi'ndeki açılış etkinliğine Türkiye’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, AA Akademi ve Yayın Koordinatörü Yahya Bostan, AA Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul ile çok sayıda diplomat ve akademisyen katıldı.

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, bu yıl “Yılın Fotoğrafı” ödülünü kazanan Filistinli fotoğrafçı Mohammed Salem’in “Yeğeninin Ölü Bedenine Sarılan Filistinli Kadın” adlı çalışmasının, insan acılarını belgelemenin ötesinde toplumların kolektif hafızasını inşa ettiğini ifade etti. Karagöz, AA olarak misyonlarının toplumsal sorunları evrensel bir sahneye taşımak olduğunu söyledi. 

Sergide Spor, Doğa ve Çevre, Genç Fotoğrafçı ve Günlük Yaşam ve gibi birçok kategoride fotoğraf yer aldı.

SERGİDE KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNİN İZLERİ

ABDPost.Com'un haberine göre sergide, Filistin’den Kahramanmaraş depremine, Meksika suç örgütlerinden Afganistan mülteci kamplarına kadar birçok önemli olayın belgeleri yer alırken, spor dünyasına damga vurmuş fotoğraflar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına katılan misafirlere Türkevi'nde birbirinden güzel tatlar ikram edildi. İstanbul Photo Awards, 10 yıl içinde 18 bin fotoğrafçıyı ve 185 bin fotoğrafı bir araya getirerek katılım rekoru kırdı. Bu yıl 20 binden fazla fotoğraf başvurdu.

Turkcell, Sony, TİKA ve Türk Hava Yolları’nın sponsorluk desteğiyle düzenlenen sergi, 21 Ekim’e kadar Türkevi’nde, 7-12 Kasım tarihleri arasında da Manhattan’daki Blue Gallery’de ziyaret edilebilecek.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul'da fotoğraf tutkunları Maltepe’yi kadrajladı

Diyanet'e önemli atama... Yeni Başkan Prof. Dr. Safi Arpaguş oldu

İstanbul'da 'Yol Arkadaşım Maltepe' her mahalleye ulaşıyor

TEKNOFEST İstanbul'da Ankara Keçiören standına yoğun ilgi

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Adnan Menderes ve dava arkadaşları mezarları başında anıldı

Yandex, kontrolsüz yaya geçitleri için sürücüleri uyaracak

Antep işi nakışı UNESCO yolunda

MEB'den liseler arası aşçılık yarışması

Reklamcılıkta 2030 vizyonu... Dijital artık yan mecra değil, omurga

İstanbul Yeşilköy Pazarı’nda elektrik sorunu tarihe karıştı

Salomon Cappadocia Ultra Trail 12. Kez Kapadokya’da... Binlerce sporcu dünya mirasında koşacak!

Tamer Karadağlı’dan Gaziantep Şehir Tiyatrosu’na ziyaret

Dış ticarette 32 il 1 milyar doları aştı!

Konya Karatay Belediyespor yeni sezona hazır