İstanbul Silivri'de afet gönüllüri yetişiyor

İstanbul Silivri

İstanbul Silivri'de afet gönüllüri yetişiyor

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından 12 Kasım Afet Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikle, İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Destek AFAD Gönüllüleri ile birlikte deprem sonrasında yaşanabilecek durumların senaryo edildiği bir tatbikat gerçekleştirdi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'un Silivri ilçesinde yerel yönetim bünyesindeki Afet Koordinasyon Merkezi afet gönüllüleri yetiştirmeye devam ediyor.

AFAD ile koordineli olarak yürütülen eğitim faaliyetleri kapsamında, Destek AFAD Gönüllüsü 70 üniversite öğrencisine eğitim verildi. Ayrıca Afet Koordinasyon Merkezi tarafından 12 Kasım Afet Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, gönüllü İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri önemli bir tatbikat yaptı.

Afet Koordinasyon Merkezi eğitmenleri eşliğinde, merkezin kısa eğitim parkurunda gerçekleşen ve deprem sonrasında yaşanabilecek durumların senaryo edildiği tatbikatta öğrenciler; enkaz sonrası müdahale, barınma, araç gereç tanıtımı, afet psikolojisi ve ilkyardım gibi sınavları başarıyla geçti.

Gönüllü öğrencilere eğitim parkurunda eşlik eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yerel yönetim olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek adına Afet Koordinasyon Merkezi'ni oluşturduklarını belirterek, "Bu merkezimizde arama kurtarma ekiplerimiz, eğitim birimimiz ve kentimizi 24 saat gözlemleyen birimimiz ile İstanbul’da ve Türkiye’de birçok belediyeye örnek olabilecek hizmetler veriyoruz. İnşallah doğal afetler yaşanmaz ama yaşanırsa da biz Silivri Belediyesi olarak hazır kıtayız. Afetlere karşı dirençli bir Silivri için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

74 ilde zehir tacirlerine darbe! 1.811 gözaltı

Düzce'de 800 bin liralık kokain ele geçirildi

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da

Siber suçlarla mücadelede 364 şüpheli yakalandı