İstanbul Üsküdar'da denizden balık dışında her şey çıktı!

İstanbul Üsküdar

İstanbul Üsküdar'da denizden balık dışında her şey çıktı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Dünya Çevre Günü çerçevesinde dalgıçlar tarafından boğazın sularında deniz dibi temizliği yapılmasıyla başlayan etkinlikler, yüzme, tekne fuarı ve kano gösterisiyle devam etti.

İSTANBUL (İGFA) - 5 Haziran Dünya Çevre Günü çerçevesinde Üsküdar Belediyesi tarafından hem karada hem de denizde çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Üsküdar Kuzguncuk Sahil'de denizin dibine dalan dalgıçlar, topladıkları atıkları kıyıya çıkardı. Denizdeki etkinlikler yüzme, tekne fuarı (boat show), kano gösterisi ile sürerken, denizin dibinden çıkarılan atıklar kıyıda sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katılım sağladı.

Etkinlik alanında öğrenciler tarafından hazırlanan ve kullanılmış bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların anlatıldığı 'Geri Dönüşüm Şehri' sergisi dikkat çekti.

Öte yandan Deniz kirliliği farkındalığını arttırmak için oluşturulan 'Atık Tezghı' sergisi, atık kumaşlardan hazırlanan dikiş atölyesi ve sergisi, 'Küresel Isınma ve İklim Değişikliği' sergisi de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe katılım sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Eğer çevre konusundaki bu sorumsuzluk böyle devam ederse 20 yıla kadar bütün denizlerimiz ölü deniz haline gelecek. Dolayısıyla ne balık tutabilecek ne de deniz sporları yapabileceğiz. Çocuklarımıza sağlıklı bir deniz bırakmak istiyorsak lütfen temiz tutalım' çağrısında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali