İstanbul ve Ankara'dan kar uyarıları!

İstanbul ve Ankara

İstanbul ve Ankara'dan kar uyarıları!

Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından öğle saatlerinden sonra İstanbul ve Ankara'da etkisini göstermeye başlayan kar yağışı sonrasında gerek Büyükşehir belediyeleri, gerekse valilikler aracılığıyla vatandaşlara zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla dışarıya çıkmamaları konusunda çağrı yapıldı.

İSTANBUL - ANKARA (İGFA) -  24 Şubat Pazartesi günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesinin beklenen kar yağışının vatandaşların hayatında oluşturabileceği olumsuz etkilerine yönelik İstanbul ve Ankara'da adeta alarma geçildi.

Her iki şehirde gerek Büyükşehir, gerekse Valilikler aracılığıyla uyarılar yapıldı.

Kar yağışının vatandaşların hayatında oluşturabileceği olumsuz etkilerin önüne geçebilmek için hayata geçirilen tedbirler kapsamında Ankara’da etkili olan kar yağışına karşı 220 iş makinesi, 1400 personel ve 630 araçla sahada olduklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  7/24 görev başında olduklarını, ana arterler, caddeler ve hastane yolları öncelikli olarak açıldığını ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarımız sürdüğü belirtildi.

Afet İşleri Daire Başkanlığı AKOM'dan İstanbullulara çağrıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, bu gece hava sıcaklığının daha da düşeceği, kar yağışının daha da artacağı ve buzlanma ile don vakalarının artacağına dikkati çekerek, "Zorunlu olmadıkça kesinlikle şahsi araçlarınızla trafiğe çıkmayınız" uyarısında bulundu.

Tüm ekip ve araçların sahada olmaya devam edeceği belirtilidi.

İstanbul Valiliği ise, il genelindeki yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla 20 Şubat 2025 Perşembe günü İstanbul'daki tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime ara verildiği, alan kamu personellerinin idari izinli sayılacağı bidirildi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi de, http://kartakip.ankara.com.tr sistemi aracılığıyla yolların durumu kontrol edilebiliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: istanbul ve ankara'dan kar uyarıları!

Marmara Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem

Sağanak, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı etkili olacak

Tasavvufun ustaları İstanbul'da buluştu

İBB’nin Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen herhangi bir dosyası yok!

İstanbul Büyükçekmece'de otluk alanda yangın

İstanbul Beylikdüzü’nde yaz spor okulları başladı

BTSO Başkanı Burkay: KFA Fuarcılık’ın başarısı BTSO'nun ortak vizyonudur

Kocaelispor’un gözü Ergünler'de

MPG A.Ş., zırhlı kurtarıcı ve çekici araç tedariki için SSB ile anlaştı

İstanbul Büyükşehir on binlerce çocuğu sporla buluşturuyor

Bilişim 500 için geri sayım başladı

5 yılda 330 bin ziyaretçi Karatay'da şifa buldu

Yaz akşamlarına yeni soluk... JJ Arena Garden açıldı

Çocuklara yönelik 'Güçlendirici Bakım Modeli' hayata geçti

Keşanlı babanın çığlığı duyuldu... Sağlık giderlerini Bakanlık karşılayacak